Femke van den Driessche
L'Anna Kournikova, amb més talent esportiu. Guanyava competicions. Com l'Indian Wells, ara fa deu anys. Abans que comencés el d'aquest 2016, Maria Xaràpova va comparèixer davant la premsa per anunciar el seu positiu en un control que li van fer en l'Open d'Austràlia. Més enllà de la superlativa notícia que al tennis hi hagi dopatge, em va sorprendre que fos ella qui ho fes públic, sola i acceptant preguntes. “No em vull retirar d'aquesta manera, espero tenir una altra oportunitat de jugar”, va dir. La substància per la qual va donar positiu era Meldonium, diu que feia deu anys que la prenia i que no sabia que des de l'1 de gener estava prohibida. Confessar li hauria de permetre reduir una sanció que encara es desconeix, tot i que el primer Grand Slam de la temporada va acabar el 31 de gener.
El ciclista rus del Katuixa Eduard Vorganov va ser suspès de manera cautelar per l'UCI. Meldonium en un control fora de competició el 14 de gener. I va estar a punt de deixar Purito sense la Volta: el positiu de Luca Paolini a l'estiu per cocaïna exposava l'equip a una suspensió d'entre 15 i 45 dies per dos casos en un any. La comissió de disciplina va determinar que el de l'italià no era per millorar les prestacions a la carretera.
Una setmana després de la confessió de Xaràpova, Femke van den Driessche va anunciar que es retirava. Als 19 anys. És l'acusada del primer i únic cas de dopatge tecnològic detectat fins ara, en el mundial de ciclocròs. La belga, amb títols estatals des del 2011 i actual campiona d'Europa sub-23, sempre va dir que la bici no era seva. I havia de declarar davant la comissió de disciplina. “El meu cas ja l'ha jutjat tot el món”, va dir en un comunicat, en que deia que no podia assumir el cost d'anar a Suïssa a explicar-se. “L'absolució és impossible, la bici era a la meva zona.” Destrossada i acompanyada del seu pare, des del primer dia va dir que algú havia posat aquella bici a la seva zona tècnica.
Notícies
Dissabte,23 novembre 2024