Opinió

De psicòleg

El problema del Barça sembla més un bloqueig mental que físic

La caiguda lliure del Barça continua i tothom es pregunta què li ha passat a un equip que fa un mes semblava imparable i destinat a repetir el triplet de la temporada passada. Eliminat de la Champions i havent guanyat només un punt dels últims dotze en la lliga, els de Luis Enrique han vist com l'Atlético de Madrid els ha igualat en la classificació quan falten cinc jornades per al final. I el Real Madrid s'ha situat només a un punt dels blaugrana, per cert. S'ha parlat molt d'un problema físic, però la veritat és que els homes de Luis Enrique han acabat els últims partits, els que han perdut, dominant clarament els seus rivals, bolcats sobre les àrees dels contrincants i guanyant molts duels individuals, sobretot en defensa. Va ser així contra la Real Sociedad, l'Atlético de Madrid i diumenge contra el València. Un partit, aquest últim, que els de Luis Enrique van jugar a molt bon nivell. És cert que hi ha alguns jugadors en concret que sembla que vagin més justets, com Neymar i Sergio Busquets, però el grup no sembla que estigui tan malament en l'aspecte físic. Què és el que passa, doncs? Es va veure en el partit contra el València, en què els de Luis Enrique van recuperar bones sensacions, però van acabar encaixant una nova derrota. Sembla més aviat tot plegat un tema de bloqueig mental, que els jugadors se senten pressionats després de les primeres desfetes, de por de fallar després de tenir la lliga gairebé guanyada, de no tenir confiança per ficar dins la porteria totes aquelles pilotes que abans entraven quasi sense voler-ho. El Barça va crear fins a cinc ocasions clares de gol contra el València en els primers 25 minuts de partit i no en va entrar cap. L'encert o desencert també és psicològic. I més ansietat encara van tenir els blaugrana després que el València s'avancés amb un gol més que afortunat de Siqueira. Així que la millor solució és una visita al psicòleg. Riazor ha de servir de teràpia. Una victòria contra el Deportivo ha de servir per recuperar la confiança i no fallar més en la lliga.

El cos tècnic té un psicòleg, Joaquín Valdés. Els jugadors no el visitaran perquè és d'ús exclusiu de Luis Enrique. No se separa mai de l'entrenador asturià. Sempre segueix amb atenció les rodes de premsa del tècnic, possiblement la pitjor de les obligacions que té l'asturià com a entrenador del Barça. No li agraden, els periodistes, i no ho ha amagat mai. El psicòleg el deu guiar sobre com ha d'actuar en una sala on representa el club, però no sempre deu fer cas dels consells de Valdés. Només així s'entenen algunes respostes de Luis Enrique a preguntes ben formulades pels periodistes. Diumenge, sense anar més lluny, va tractar de deixar malament Víctor Malo, periodista del diari Gol, només ficant-se amb el seu cognom. I el periodista només li havia preguntat per la preparació física de l'equip. Una sortida de to del tècnic del Barça. Ni la primera, ni l'última.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)