Seleccions

El COC fa primer eleccions

Política esportiva. Seran el 13 de desembre, després que s'hagi suspès l'assemblea prevista per dilluns vinent per modificar els estatuts

El Comitè Olímpic de Catalunya ha seguit la recomanació del govern català i ha suspès l'assemblea extraordinària prevista per dilluns vinent, en la qual s'havien de modificar els estatuts del COC per adaptar-los al codi civil català del 2008 –el COC és una entitat privada no sotmesa a la llei de l'esport– i als estatuts del COI. Aquesta assemblea es farà al gener, segons va confirmar Gerard Esteva, el president de la UFEC i, en certa manera, impulsor de la revifada del COC, el qual aspira a presidir. La raó de fons de la suspensió d'aquesta assemblea és protegir-la de qualsevol impugnació, cosa que, si qui la convoca és el comitè executiu sorgit de les eleccions del 13 de desembre, sembla que s'evitaria.

I són justament les eleccions en el comitè executiu les que es mantenen en el calendari. Sota l'empara dels estatuts actuals, el comitè executiu tindrà un mandat de cinc anys. Són les que permetran normalitzar la situació registral del COC, inactiu des del 2005 (el Suprem espanyol li va prohibir usar el concepte olímpic, exclusiu a parer seu del COE), amb el mandat dels seus membres caducat des del 2012 i amb la presidència vacant per la mort de David Moner l'abril passat.

Des del 2004, el COC està fusionat amb la UFEC i 47 de les seves 67 federacions en són membres.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)