Seleccions

Catalunya torna a buscar el seu rival a l'Àfrica

Selecció. La federació catalana negocia amb Tunísia, Nigèria, el Marroc i Ghana per al partit que es jugarà a Montilivi molt probablement el 28 de desembre

Quan falta poc més d'un mes per a la celebració del tradicional partit de Nadal de la selecció catalana, la FCF va limitant el cercle per decidir el seu rival. I tot indica que Catalunya tornarà a jugar contra un rival del continent africà. La federació ha parlat amb Ghana, el Marroc, Tunísia i Nigèria perquè una d'aquestes seleccions sigui el rival en un partit que es disputarà a Girona, a l'estadi de Montilivi, molt probablement el dimecres 28 de desembre.

Catalunya de nou ha hagut de mirar cap a l'Àfrica per trobar un rival que s'ajusti a les dates permeses. Tunísia (38 en el rànquing FIFA), Ghana (45), el Marroc (60) i Nigèria (60) són les quatre candidates a ser el rival de Catalunya. Tunísia, però, té un cert avantatge ja que la federació sempre prioritza les seleccions amb millor posició en la classificació que fa la FIFA. Tot i això, l'ens es guarda un equip alternatiu, amb el qual també ha parlat per si alguna d'aquestes seleccions falla: Veneçuela (68 en el rànquing FIFA). La decisió definitiva es prendrà la setmana vinent.

La poca distància amb el continent i sobretot el fet que el partit caigui en dates de preparació per a la copa d'Àfrica (es jugarà del 14 de gener al 5 de febrer) facilita que el rival sigui una selecció africana. “La idea és que la selecció que vingui sigui un equip classificat per a la copa d'Àfrica”, va reconèixer ahir el president del Girona, Delfí Geli, que, d'altra banda, va confirmar que Montilivi serà l'escenari del partit en una data encara per determinar entre el 28, el 29 i el 30 de desembre, malgrat que hi ha molts números perquè es disputi el dimecres 28.

Holanda, impossible

Catalunya s'ha tornat a trobar amb moltes dificultats per trobar un rival per a dates nadalenques. La prioritat de la federació, expressada pel mateix president, Andreu Subies, el març passat, era jugar contra Holanda o l'Ajax d'Amsterdam. La finalitat d'aquest enfrontament era un homenatge pòstum conjunt a Johan Cruyff (seleccionador català del 2009 al 2013) però les dates ho han fet impossible, malgrat que la lliga holandesa s'atura del 18 de desembre al 15 de gener.

Així doncs, si finalment Catalunya arriba a un acord amb una selecció africana, serà el tercer rival africà en sis anys: el 2011 va ser Tunísia; el gener del 2013, Nigèria, i el desembre del 2013, Cap Verd.

COPA D'ÀFRICA

La disputa del torneig al gener fa que hi hagi moltes seleccions en preparació

RÀNQUING FIFA

La prioritat de la federació és que sigui una selecció com més amunt en el rànquing millor

Alternatives a un model que s'esgota

La federació, conscient que el model d'un partit a l'any ja no engresca com fa una dècada, ha volgut fer un gir en el partit nadalenc. Ho va aconseguir fa dues temporades, quan va organitzar un partit d'anada i tornada contra Euskadi que va cobrir les dues últimes cites, a San Mamés i al Camp Nou. L'afluència de públic va ser tot un èxit ja que no només va aturar la davallada de públic progressiva (contra combinats africans en tres anys hi va haver 15.000 espectadors menys) sinó que va ser un dels partits més vistos, amb 51.224 espectadors al Camp Nou. Per això la FCF ha decidit portar la selecció fora de l'àrea metropolitana de Barcelona, on –tret dels partits a Bilbao– només ha jugat una vegada des del 1997 (Terrassa, el 2006), i el xoc es disputarà a Montilivi. Amb aquest canvi, la federació s'assegura que la selecció arribi a tot el país i, a més, com que es tracta d'un estadi amb menys capacitat (Montilivi té 9.282 seients) caldrà menys gent per omplir-lo.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)