Seleccions

Girona ja ho té tot preparat

Partit de Nadal. Tots els agents implicats en el Catalunya-Tunísia del dia 28, que es disputarà de forma excepcional fora de Barcelona, confien que Montilivi s'omplirà per rebre la selecció

La selecció catalana disputarà per primera vegada en la seva història un partit a l'estadi de Montilivi (serà el primer duel que es jugarà lluny de Barcelona des del 2007). Ho farà el dimecres 28 de desembre a l'estadi de Montilivi (a les 18.45 h i retransmès per TV3), contra Tunísia, un partit que va ser presentat ahir a la ciutat gironina. L'encarregada d'obrir els parlaments va ser l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, molt il·lusionada amb la idea que l'esdeveniment tingui lloc a la ciutat gironina. “Any rere any fem aquesta aposta reivindicativa amb el partit de la selecció catalana, i que enguany s'organitzi a la nostra ciutat ens enorgulleix”, va dir Madrenas, unes paraules molt semblants a les del president del Girona FC, Delfí Geli: “Els gironins estan esperant aquest partit amb moltes ganes, ja que per primera vegada podran veure la seva selecció a la seva ciutat. Girona ciutat i el Girona FC estarem a l'altura perquè la federació es trobi com a casa.”

També va agafar el micròfon Andreu Subies, president de la FCF. “Aquest és un dels projectes més importants que tenim en l'àmbit esportiu. No és fàcil treure els actes importants de la ciutat comtal, però creiem que el territori és part del canvi. Per a nosaltres és un gran esdeveniment, de futbol i de país, i l'hem de disfrutar”, va comentar Subies.

La selecció, que no podrà disposar d'alguns dels seus cracs, que encara estaran de vacances –sí que s'espera que no faltin a la cita futbolistes com Xavi Hernández (Al-Sadd) i Sergio García (Al-Rayyan)–, donarà a conèixer la llista definitiva el dia 23. “Els jugadors sempre volen venir, però les dates ho dificulten una mica, sobretot en el cas del Barça. Encara queden uns dies, amb jornada de lliga i de copa pel mig, així que hem d'acabar de mirar qui pot venir i qui no”, va explicar el tècnic Sergio González.

Serà la segona vegada que Catalunya i Tunísia s'enfronten, després del partit del 2011 (0-0) amb Johan Cruyff a la banqueta catalana. La selecció tunisiana, número 34 del rànquing FIFA i que està preparant la copa d'Àfrica, aterrarà a Barcelona el dilluns 26 de desembre i després del partit contra Catalunya té previst disputar un altre partit amistós amb la selecció basca.

LES REACCIONS

Organitzar el partit mai és fàcil, però això forma part de l'ADN català. Hi posem molta il·lusió
Andreu Subies
president de la fcf

MALA DATA

La selecció no podrà disposar d'alguns dels seus cracs, encara de vacances

EXTERNALITZAT

Tenim la sort que els jugadors sempre volen venir, però les dates ho dificulten una mica
Sergio González
adjunt al seleccionador

EN ESPERA

Serà el primer duel de la selecció que es jugarà lluny de Barcelona des del 2007
La llista definitiva de la selecció catalana es donarà a conèixer el divendres 23

Pere Pons, confirmat

Pere Pons és el primer jugador que la federació catalana confirma per al duel contra Tunísia. “Per a mi és un pas més en la meva carrera, i intentaré aprofitar l'oportunitat al màxim. És una alegria immensa, un premi als anys que estem fent en el Girona”, va explicar el migcampista del Girona al compte de Twitter del club. Sobre l'elecció de Pere Pons en va parlar el tècnic Sergio González. “En Pere és un jugador de present i de futur, i creiem que és un bon perfil per portar a la nostra selecció. És la primera vegada que juguem a Girona i és un reclam més per a l'afició, ja que podran veure un jugador del seu equip amb la samarreta de la selecció”, va explicar el tècnic, que no té cap dubte de la progressió del jugador a curt termini: “Crec que ho té tot per jugar a primera divisió, i seria genial si ho pogués fer amb el Girona.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)