Seleccions

Futbol

Selecció catalana

El futur de Catalunya

Convocatòria. Gerard i Sergio han solucionat les baixes de renom seleccionant els jugadors més prometedors del país: prop de la meitat de la llista està formada per jugadors menors de 25 anys

Mentre l'oficialitat depengui d'instàncies més elevades, la selecció catalana ha de continuar fent malabarismes per jugar el seu partit. La quimera de trobar una data, que l'estadi sigui l'adient i formar una convocatòria amb cara i ulls són encara un mal de cap per a la federació. Per primera vegada després de molts anys, els millors jugadors no hi assistiran, i per això els seleccionadors, Gerard López i Sergio González, han apel·lat a la joventut per conformar la llista. 11 dels 23 jugadors que seran a la cita contra Tunísia (Montilivi, 28 de desembre) tenen menys de 25 anys. Si Catalunya té a l'horitzó l'oficialitat, a Pol Lirola (19 anys), Aarón Martín (19), Marc Roca (20) i Sergi Samper (21) no els serà gens estrany vestir la quadribarrada amb l'absoluta.

“Sabem que hi ha força baixes, però estem molt contents de la llista que hem fet”, va dir Gerard López en l'acte oficial de presentació de la convocatòria en què les principals absències són les de Gerard Piqué, Sergio Busquets, Jordi Alba, Aleix Vidal i Víctor Sánchez –aquest, per lesió–. “Hem fet una convocatòria el més competitiva possible tenint en compte les limitacions que hi ha en aquestes dates de vacances, de compromisos d'altres clubs i d'altres competicions que es juguen.” La lliga anglesa també reté talent català, ja que Bojan, Bellerín, Romeu, Muniesa i Cesc tindran partits amb els seus equips per aquelles dates. Amb totes aquestes absències, Catalunya ha confeccionat una llista en què predomina la joventut. “Estem acostumats a fer llistes amb jugadors debutants. Aquesta vegada hem barrejat joventut amb veterania”, explicava Gerard López sobre la convocatòria d'homes com ara Sergio García (33), Verdú (33) i Xavi Hernández (36).

Esperant la trucada

L'Espanyol és l'equip que més jugadors hi aporta, amb sis. “Jugar amb Catalunya sempre és maco. Et trobes gent a qui havies perdut la pista, i fa il·lusió”, explicava ahir David López, migcampista de l'Espanyol. El Barça, en canvi, ha passat dels sis convocats del curs passat als dos d'aquesta temporada; de fet, aportarà els mateixos que el Celta i el Granada. La resta és una barreja de jugadors d'equips espanyols (set jugadors), de lligues estrangeres (quatre), un de lliure (Verdú) i catalans de segona divisió (tres). “Aquest any hem volgut premiar la trajectòria dels equips de la segona divisió”, admetia Gerard López sobre la inclusió en la llista del porter Edgar Badia (Reus), del lateral Gerard Valentín (Nàstic) i del migcampista Pere Pons (Girona). “Hem de competir molt bé. Si només ho podem fer una vegada a l'any, fem-ho al màxim”, concloïa el tècnic.

LES REACCIONS

Estem acostumats a fer llistes amb jugadors debutants. Aquesta vegada hem barrejat joventut amb veterania

JOVENTUT

Hem de prioritzar el nostre joc. Tunísia és un rival que juga amb cinc defenses, i sabem quines són les seves debilitats
Sergio González
seleccionador català

L'ESPANYOL

Sabem que hi ha força baixes, però estem molt contents de la llista que hem fet
Gerard López
seleccionador català
Nosaltres volem els jugadors, i tots aquells a qui hem trucat volien venir. Si després hi ha altres circumstàncies no hi podem fer res
25,9
anys
de mitjana té la llista, amb dos jugadors de 19 anys: Pol Lirola i Aarón Martín.
6
jugadors
de l'Espanyol són a la llista, l'equip que més hi aporta seguit del Barça, el Granada i el Celta (2).

Dos absents (Casilla i Mariano), del Madrid

Dues de les baixes més importants per a aquesta convocatòria són la dels dos jugadors del Madrid: el porter d'Alcover Kiko Casilla i el davanter de Premià de Mar Mariano Díaz. “Cada club té les seves preferències”, va dir el seleccionador Sergio González quan li van preguntar per l'absència d'aquests dos jugadors: “I aquí no hi podem entrar. Nosaltres volem els jugadors i tots aquells a qui hem trucat, volien venir. Ells són els primers a voler-ho. Si després hi ha altres circumstàncies no hi podem fer res”, va explicar González.

Casilla ha acumulat cinc convocatòries amb la selecció catalana absoluta, però des del seu fitxatge –la temporada 2015/16– pel Madrid, no ha tornat a la selecció. D'altra banda, Mariano Díaz encara no ha debutat. Aquest davanter ha passat per diversos equips catalans de base fins que del Badalona va passar al Madrid en categoria juvenil (2011). Des d'aleshores ha estat un dels futbolistes amb més projecció del planter blanc i actualment forma part del primer equip.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)