Seleccions

Amfitrions compromesos

Els gironins. Granell i Pere Pons van ser titulars al mig del camp acompanyats de Joan Jordan, mentre que Muniesa, que va jugar de central, i Aleix Garcia van sortir en la represa

Que Gerard López repartiria els minuts a parts iguals entre tots estava força clar, però el fet de jugar a Montilivi podia fer pensar que algun dels quatre jugadors del Girona podria tenir algun minut més com a premi. Al final, però, Pere Pons, Àlex Granell, Marc Muniesa i Aleix Garcia van tenir quaranta-cinc minuts per cap i el seleccionador català els va dividir en dues parts.

D’inici l’aposta de Gerard López va tenir un clar accent gironí, i és que tres de les quatre peces del rombe del mig del camp van ser de la demarcació. Només Melendo, que va jugar de mitjapunta, va trencar la monotonia. Granell, que va ocupar la posició de pivot, va estar acompanyat per Pere Pons i pel futbolista de Regencós Joan Jordan. A qui es va veure amb més empenta va ser, com gairebé sempre, Pere Pons. El de Sant Martí Vell va tenir presència en atac i va tenir la primera ocasió del combinat català en una arribada de segona línia, però el seu xut després de la passada enrere d’Aleix Vidal es va estavellar a les cames d’un defensa. En defensa també va ser dels més sacrificats i va protagonitzar una cursa rapidíssima amb John Murillo que va guanyar el veneçolà i a punt va estar d’acabar en gol. Granell i Joan Jordan van marcar el ritme del partit, amb el del Girona sent molt més posicional que el migcampista de l’Eibar. Entre tots dos també es van repartir les accions a pilota aturada, menys una falta a la frontal en què Granell es va quedar amb les ganes de xutar perquè l’aclamació popular va votar Piqué. Jordan, això sí, va estar ben a prop d’obrir el marcador després d’una jugada embolicada, però un defensa li va desviar el xut.

En la segona part, el protagonisme del Girona amb Catalunya va quedar en mans de Muniesa i Aleix Garcia. El de Lloret de Mar va jugar de central, primer al costat de Piqué i després acompanyat de Víctor Sánchez, i li va tocar barallar-se amb l’espigat davanter veneçolà Fernando Aristeguieta. No va tenir excessiva feina, però va servir per veure’l en la seva posició habitual, tot i que no hi jugava des del mes de gener en l’eliminatòria de copa contra el Madrid. En els últims minuts Muniesa va veure l’única targeta del partit per haver tocat amb les mans una pilota que el sobrepassava. Més pes va tenir el d’Ulldecona, i és que va assistir Puado en el gol de la victòria. Aleix Garcia, que va començar de mitjapunta però també va jugar bastants minuts més a la banda, va tenir molta mobilitat i va intentar tenir incidència en la majoria de jugades, però el poc ritme del partit no el va acompanyar. L’assistència va ser el premi al compromís seu i de la resta de gironins.

AMB ACCENT GIRONÍ

Pere Pons, Granell i Joan Jordan van dur el ritme del partit en la primera part

DEBUTS

Granell i Aleix Garcia es van estrenar amb la samarreta quadribarrada

ASSISTENT

Aleix Garcia va servir a Puado el gol de la victòria quan l’empat semblava cantat

Isaac Becerra no havia jugat més a Montilivi

El partit d’ahir també va significar el retorn d’Isaac Becerra, que va viure la seva etapa més prolífica com a blanc-i-vermell. Des que va deixar el Girona, l’estiu del 2016, el colomenc no havia tornat a jugar a Montilivi. Hi va ser en el Girona-Valladolid de la temporada 2016/17, però va viure tot el partit des de la banqueta, amb Pau Torres com a porter titular en l’equip castellà. La temporada següent, encara a Valladolid i a segona A (com a suplent de Masip), era la de l’estrena del Girona a primera. L’estiu passat, Becerra va fitxar pel Nàstic, amb el qual va jugar 12 de les primeres 16 jornades de lliga. Ara és el suplent de Bernabé. A Montilivi, Becerra va acumular 138 partits a segona A, entre el 2012 i el 2016. Rubi li va donar l’alternativa en el moment decisiu del curs 2012/13, i des d’aleshores va tenir el lloc fix, amb un rendiment destacat. El Girona no el va poder renovar, i el porter es va entendre amb el Valladolid, club en què va estar dues temporades.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)