Seleccions

Si hi ha un moment per omplir el camp, és ara

Que faci goig. La FCF espera que, tot i la crisi econòmica, el context de reivindicació nacional engresqui l'afició i que Cornellà-el Prat pengi el cartell de “no hi ha entrades” en el Catalunya-Nigèria

La FCF espera cobrir el cost del partit, que ronda els 275.000 euros
L'escenari és nou, però la seva capacitat es preveu idònia

S'acaba un 2012 històric per a Catalunya i, per obrir l'any nou, hi ha una cita perfecta que permetrà continuar demostrant que la flama encesa l'Onze de Setembre és ben viva: el partit de la selecció contra Nigèria el dia 2. La crisi és profunda i l'afició no viu d'esquena a aquesta realitat. El duel de Nadal a Cornellà-el Prat, però, paga la pena, i la Federació Catalana de Futbol (FCF) espera que el camp de l'Espanyol s'ompli.

L'escenari, de fet, és nou per a la selecció, que no hi havia jugat cap partit fins ara. La seva capacitat –estaran disponibles prop de 38.000 seients– i l'horari del partit (les set del vespre), fan pensar que l'objectiu d'emplenar les graderies és ben factible. El ritme de venda d'entrades va pel bon camí: l'afició ja ha comprat més de la meitat de localitats i, amb vista a l'experiència dels últims anys, la FCF té clar que el volum de vendes augmenta exponencialment els darrers dos dies.

Generar algun ingrés

Una de les grans prioritats de la FCF i el seu president, Andreu Subies, és que el partit de la selecció no generi dèficit. El màxim dirigent de la federació té una màxima que ha repetit en més d'una ocasió: “El matx de Nadal ha de ser la festa del futbol català, però no pot ser a costa seva, i hem de vigilar les despeses.” Aquesta filosofia, de fet, explica el perfil més humil dels últims tres rivals. El partit contra Nigèria, per exemple, costarà entre 250.000 i 300.000 euros, una quantitat que es cobrirà si les previsions es compleixen. De fet, la FCF, espera generar fins i tot algun ingrés amb la venda d'entrades i els patrocinadors.

Si el Cornellà-el Prat s'omple, d'altra banda, es consolidarà l'arrelament de Catalunya amb la seva selecció. En aquest sentit, en un moment àlgid de reivindicacions, es continuarà la tònica dels últims anys, en què, tret de les visites de combinats de renom, l'afició ha respost amb assistències gairebé sempre superiors als 30.000 espectadors.

Festa i homenatge a Johan Cruyff

El partit que disputa la selecció cada any transcendeix sempre l'àmbit esportiu. Amb els cracs catalans sobre la gespa, el marc per reivindicar-se és únic i la parròquia aprofita per reclamar l'estat propi. El Catalunya-Nigèria, doncs, serà també un acte més de reafirmació nacional. Més enllà d'això, el duel serà de nou una festa. Abans del partit, la federació ha preparat una sèrie d'activitats, en què els jugadors tindran una part de protagonisme. Tot plegat acabarà amb un homenatge de comiat a Johan Cruyff.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)