Seleccions

El llegat del prestigi

Molta qualitat. Catalunya, farcida de cracs, ha mostrat bona part del seu gran potencial amb Cruyff a la banqueta

CATALUNYA4


ARGENTINA2


Catalunya4


Hondures0


Catalunya0


Tunísia0


Xavi Hernández, Joan Verdú, Carles Puyol, Cesc, Sergio García –i també Busquets–, Bojan, Víctor Valdés, Piqué... La successió de noms amb què Catalunya s'ha presentat a les últimes cites, amb Johan Cruyff a la banqueta, espantaria qualsevol que tingui nocions bàsiques de futbol. Si hi ha un tret característic del pas del tècnic holandès per la selecció, aquest és la qualitat i el nivell dels seus homes. I és que, coincidint amb una època daurada del Barça, que ha fet de la confiança amb la gent de la casa l'eix per encadenar celebracions, el combinat de Cruyff ha presentat equips brillants, que deixarien el pavelló molt alt en qualsevol competició oficial.

Els resultats, de fet, avalen el pas de l'holandès per la banqueta de la selecció: dues victòries contundents i un empat. El debut del mister contra l'Argentina és el millor reflex del nivell i el potencial que té Catalunya. L'albiceleste va sucumbir a l'empenta de la selecció i va caure (4-2) davant l'eficiència catalana, en un partit espectacular en què van haver-hi cinc gols en la segona part. Aquell matx, que va ser l'últim al Camp Nou, és el que ha tingut una assistència més alta (53.000 espectadors) amb Johan Cruyff a la banqueta.

Exhibició i taules

Després del triomf contundent contra l'Argentina, els catalans van rebre un combinat més humil –Hondures– i l'exhibició va ser majúscula. Dos gols de Bojan, un de Sergio García i un altre de Coro van sentenciar els americans (4-0), que tenien cinc mundialistes a les seves files. La història, en canvi, va ser ben diferent fa un any contra Tunísia. I és que els de Cruyff van ser superiors però incapaços d'obrir la llauna contra un rival ben sòlid, que va acabar satisfet amb el 0-0.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)