Seleccions

Una llista obligada a canviar

Copa de les Regions UEFA. La ronda final de coincideix amb la fase d'ascens i la selecció tindrà força baixes

Els jugadors de la selecció catalana amateur van afrontar el partit amistós de dimecres a Dublín amb una motivació doble: aprofitar l'oportunitat de jugar a l'estranger i gaudir plegats de l'experiència un cop més, conscients que, en la fase final de la copa de les Regions UEFA el bloc canviarà força. Les circumstàncies –concretament, el calendari– obliguen a Toni Almendros a refer un bloc que ja havia adquirit automatismes i que està molt ben compenetrat.

Deu dels divuit jugadors que l'octubre passat, a Ucraïna, van assolir el passi a la fase final de la copa, formen part dels tres equips que comanden la classificació de tercera amb molta solvència i –l'Olot, el Cornellà i l'Europa– i, per tant, tenen força pocs números d'estar a la disposició de Catalunya. I és que la ronda definitiva del Vèneto coincideix amb la tercera ronda de les eliminatòries d'ascens a segona divisió B: es disputa del 20 al 29 de juny.

Una de les esperances del tècnic –que ha de presentar una preselecció a finals de maig– és que, al menys, el qui acabi líder aconsegueixi l'ascens en la fase de campions. També ho veuen així els jugadors, que troben en la selecció una motivació afegida acabar al capdavant, tal com ho explica el davanter del Cornellà Enric: “Tan de bo siguem primers i pugem a la primera. Poder jugar la fase final és un plus i seria una llàstima no estar-hi.”

Acostumats als canvis

“Ara cal girar full i pensar en la planificació de la fase final.” Aquesta és la darrera afirmació que el seleccionador català, Toni Almendros, va fer després del matx a Dublín, en què els seus van caure 2-1. El treball de camp –observar partits i parlar amb tècnics– ja està força avançat, com ho demostren els canvis que hi va haver en els últims entrenaments de la selecció. El mister, això sí, lamenta haver de refer per tercera vegada un bloc que funciona: “Ja ens va passar a l'octubre, en què vam haver de refer una part molt gran del bloc de la primavera degut a l'ascens del Prat.”

Més enllà de la feina afegida, i del fet que el potencial de Catalunya es veurà afectat per les baixes, Almendros lamenta la coincidència de dates perquè la disputar la fase final del Vèneto era un premi merescut pel treball del bloc. Amb tot, el pla B està activat i si hi ha una cosa que tingui la tercera catalana, aquesta és potencial.

Calendari
26 de maig i 2 de juny
1a eliminatòria de la fase d'ascens
9 i 16 de juny
2a eliminatòria de la fase d'ascens
Del 20 al 30 de juny
Coincideix l'última eliminatòria amb la ronda final de la copa Regions
*
S'ha de presentar una preselecció de 30 jugadors l'última setmana de maig.
Aportacions
Olot (1r):
Carlos i Cristino.
Cornellà (2n):
Íñigo, Joel, Pep Caballé, Enric i Boris.
Europa (3r):
Cano, X. León i Rovira.
Més equips:
Putxi (Manlleu, 4t), Guillem Cornellà, Pedro i Pol (Figueres), Heredia (Santboià), Vivó (Gavà) Domínguez (Vilafranca) i Bayona (Palamós).
És una llàstima perquè molts dels jugadors s'han guanyat estar a Itàlia i no hi podran ser
Toni Almendros
seleccionador de catalunya
Després de l'amistós cal girar full i pensar en planificar la fase final. Tindré feina, perquè estaré obligat a refer bona part del bloc
10
Jugadors
dels 18 que van viatjar a Ucraïna són de l'Olot, el Cornellà o l'Europa, que ha obert un marge gran al capdavant
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)