Seleccions

Festival a la Nova Escullera

Waterpolo. Catalunya, amb un gran treball defensiu, imposa la seva superioritat a la renovada selecció del Brasil, que té un llarg recorregut fins als Jocs Olímpics de Rio de Janeiro 2016

CATALUNYA8


BRASIL3


La festa del waterpolo català va acabar amb un contundent triomf de la selecció quadribarrada, que no va donar cap possibilitat d'èxit al combinat del Brasil, encara amb un llarg camí per recórrer amb vista als Jocs Olímpics de Rio de Janeiro 2016. La manca de preparació –dissabte a la tarda tots els seleccionats havien jugat l'última jornada de la lliga regular de divisió d'honor– i la baixa dels jugadors de l'Atlètic Barceloneta –dimecres tenen un partit clau contra el Vouliagmeni– no va ser cap obstacle perquè el conjunt de Quim Colet imposés la seva superioritat a l'equip de Mirko Blazevic. El bon treball en defensa va ser clau en la clara victòria local, que va omplir les grades de la piscina de la Nova Escullera.

Albert Español, vingut expressament de Florència –juga al Rari Nantes Florentia–, va ser l'encarregat d'inaugurar el marcador en la primera acció de superioritat del conjunt català. L'efectivitat en aquest aspecte era total perquè a la segona també la va clavar Òscar Carrillo. El Brasil, per contra, es mostrava inofensiu en atac. La intensitat defensiva, l'anticipació i la concentració local van frustrar totes les accions del conjunt sud-americà. I si no, emergia la figura d'Iñaki Aguilar, que va fer dues bones intervencions en xuts de Gustavo Coutinho i del catalanobrasiler Adrià Delgado. El jugador del CN Mataró Fran Sánchez va tancar el primer quart amb un gol de xut llunyà. En el segon període va continuar la mateixa tònica. Español, el pitxitxi de la jornada, va mantenir la inspiració i Sánchez, després d'una assistència mil·limètrica d'Aguilar, va fer el 5-0 amb un dels gols més espectaculars del partit.

Ja en el tercer període, Pere Estrany s'afegia a la festa catalana. El Brasil va necessitar gairebé 22 minuts per batre la defensa catalana. César Queiroz va rebre el premi a la insistència sud-americana i va superar Ramon Sentís, que va cobrir la porteria local en els dos últims quarts. Pere Estrany i Albert Español, que completava el hat-trick ja en l'últim quart, van respondre per als catalans. El conjunt de Blazevic va aprofitar els últims minuts, amb les defenses més relaxades, per retallar diferències amb gols de Bernardo Gomes i Felipe Silva.

En acabar el partit, el seleccionador català Quim Colet va valorar molt positivament l'actuació dels seus jugadors. “Aquesta victòria ratifica el treball, diari i de fa molts anys en els programes i centres de tecnificació de la federació catalana, i que internacionalment es veu reflectit amb el waterpolo espanyol, però quan es pot fer amb la selecció catalana és una satisfacció molt gran”, va sentenciar.

CATALUNYA: Aguilar, Carrillo (1), Esteller, Español (3), Vallès, Estrany (2), Carabí –equip inicial–; Aquiran, Alarcón, F. Sánchez (2), Larumbe, Sentís, Reixach i Perrone. BRASIL: Chagas, Vieira, Coutinho, B. Gomes (1), Delgado, Rocha, Franco –equip inicial–; Queiroz (1), Silva (1), Guimaraes, Correa, Antonelli i G. Gomes. PARCIALS: 3-0, 2-0, 2-1 i 1-2. ÀRBITRES: Buch i Torres.
Era el meu cinquè partit amb la selecció i sempre és un plaer poder representar el teu país
Xavi Vallès
capità de catalunya
Competir contra els jugadors amb qui he crescut ha estat, emocionalment, una bona experiència
Adrià Delgado
JUGADOR DEL BRASIL
Aquests partits demostren la feina de molts anys dels programes i centres de tecnificació
Quim Colet
seleccionador català
Estic content perquè només hem encaixat tres gols i no havíem pogut entrenar els automatismes defensius
Últims partits de la selecció masculina catalana
Catalunya - França
18-4 (1990)
Catalunya - Suècia
16-7 (2002)
Catalunya - Polònia
15-3 (2006)
Catalunya - Montenegro
10-13 (2007)
Catalunya - Austràlia
12-9 (2009)
Catalunya - Brasil
8-3 (2013)

Perrone, tocat a les costelles

Tot i estar convocat amb Catalunya, Felipe Perrone, jugador originari del Brasil en les files de l'Atlètic Barceloneta, no va jugar per unes molèsties a les costelles. El jugador mariner va rebre un fort cop en el partit de la lliga mundial entre Espanya i Alemanya, i des d'aleshores ha estat entre cotó fluix, sobretot pensant amb el compromís contra el Vouliagmeni. Amb tot, Perrone va voler estar al costat de la selecció catalana i va formar tant en les presentacions com a la banqueta dirigida per Quim Colet. El jugador mariner ja va competir amb Catalunya en els partits contra Montenegro (2007) i Austràlia (2009).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)