Seleccions

Solvència per creure en tot

Victòria de Catalunya. La selecció amateur supera el combinat bielorús gràcies a l'encert d'Óscar Muñoz i Franco en la segona part i se situa líder en la primera jornada de la fase final

Bielorússia0

Si als 20 futbolistes de la selecció catalana amateur els haguessin preguntat quin inici de campionat volien abans del primer partit, segurament tots haurien signat el 0-2 amb què van debutar ahir contra el combinat bielorús d'Islotx. Els homes de Toni Almendros, que d'entrada se situen líders de grup, van fer front a la calor i a la major presència física del rival i van imposar-se amb solvència, gràcies a l'encert d'Òscar Muñoz en el minut 60 i a un gran gol de falta de Franco en el 89'. Al final, doncs, una alegria que reforça el missatge optimista i ambiciós amb què els catalans van agafar l'avió dijous passat.

En la primera part va haver-hi dos factors que van impedir que es veiés un partit atractiu: la calor i el respecte mutu. Així, Catalunya va portar la batuta del partit, malgrat que va faltar-li profunditat i definició per fer patir el porter bielorús. La rereguarda rival, això sí, va haver de suar per aturar un Ramon Rovira molt incisiu, que va desbordar amb facilitat però no va culminar cap de les seves arribades. L'ocasió més perillosa, això sí, va ser per al bloc bielorús, que veure com la rematada precisa de Pratskevich en el 37' anava a parar al pal. Amb aquest ensurt es va tancar una primera part de tempteig. En la segona, va arribar el futbol, els gols i les alegries.

La inspiració que faltava

Després de la represa, Catalunya va jugar més alliberada de pressió, amb menys temors i arribant de forma més clara. Així, les millors aproximacions van ser per als de Toni Almendros, que van avançar-se amb una rematada de cap d'Òscar Muñoz. El davanter morenc va aprofitar una centrada mil·limètrica de Xavi León per obrir la llauna. Era el minut 59' i, amb l'avantatge, Catalunya va jugar de forma intel·ligent. Després d'aguantar una embranzida fugaç dels bielorussos, va dedicar-se a acaparar la pilota i continuar buscant la porteria, amb una pressió que va ofegar el bloc oriental.

La tranquil·litat, això sí, no va arribar fins que faltava un minut per al final. Va ser llavors quan un altre dels debutants, Franco, va aprofitar una falta a la frontal per culminar el partit amb un golàs, ja que va sentenciar Islotx amb una canonada que va entrar per l'escaire.

ISLOTX (BIELORÚSSIA): Aleshkevich, Lynko, Borodaenko, Savostyonok, Taleiko (Millin, 89'), Zhilich (Danilik, 78'), Sheleg (Iorgachev, 89'), Kolodinski, Rudenok, Pustokhod i Pratskevich. CATALUNYA: Carlos, Franco, Vivó, Cano, Xavi León, Guillem Cornellà (Pep Caballé, 71'), Heredia, Munta, Enric, Óscar Muñoz (Boris, 78') i Ramon Rovira (Diego, 69'). GOLS: 1-0 (59') Òscar Muñoz. 2-0 (89') Franco. ÀRBITRE: Pavle Radovanovic (Montenegro). T.G.: A Taleiko i Borodaenko, de l'Islotx; i a Enric, de Catalunya PÚBLIC: Un centenar d'espectadors a l'Stadio Vallini.
Hem aconseguit el resultat que volíem, ja que en una competició així si no guanyes d'entrada estàs pràcticament sentenciat
Acabem amb bones sensacions: era primordial no encaixar cap gol. El 0-2 ha estat just
Franco Sanchirico
defensa de catalunya
Estic molt content, pel gol i sobretot per la victòria, perquè sabíem que seria molt difícil
Òscar Muñoz
davanter de catalunya
El rival ha estat dur i en el primer temps se'ns ha ennuegat. En el segon, hem estat més vius