Seleccions

Un altre Nadal citats amb la selecció

Fórmula habitual. Catalunya jugarà el 30 de desembre el tradicional amistós contra un rival del perfil de Nigèria

La cita amb la selecció tornarà aquest Nadal. Concretament, el 30 de desembre, que és la data en què s'ha programat l'amistós que ha d'enfrontar Catalunya amb un rival per determinar, però que tindrà el mateix perfil de l'últim contrincant, Nigèria. Més enllà del combinat visitant, hi ha dues incògnites més que es revelaran les pròximes setmanes: el nom del seleccionador i l'escenari del partit. Hi ha diferents opcions i la Federació Catalana de Futbol (FCF) les està estudiant i valorant totes.

Catalunya està vivint un procés nacional excepcional. Val a dir, això sí, que a l'hora d'organitzar partits de futbol, el marge de maniobra és mínim i canviar el format habitual és una tasca d'allò més complicada. Això és el que va explicar el president de la FCF, Andreu Subies, que ahir va tancar la data de l'amistós amb el Barça, l'Espanyol i TV3. “Sempre penses a organitzar coses, però és molt complicat canviar el format, si vols tenir els jugadors dels dos equips catalans de primera, ja que tenen molts compromisos”, va detallar el màxim dirigent de la federació. La data i el format, amb tot, garanteixen la presència dels astres nascuts a casa nostra. Si no hi ha cap contratemps, Xavi, Piqué, Sergio García i companyia estaran presents a la cita amb Catalunya. Amb tot, Subies creu que el partit és el marc ideal perquè l'afició s'expressi: “A la federació fa anys que defensem aquest tipus d'actes, en els quals tothom pot portar la seva senyera o l'estelada; la resposta del públic ha d'acompanyar i ha de ser una festa de tots.”

Els tres interrogants

Més enllà de la data i el format, la FCF treballa per tancar les qüestions del rival, l'estadi i el seleccionador. Subies va dir que la selecció rival serà semblant a les dels últims anys: “Una selecció europea, africana o de l'orient mitjà, que no tingui un cost alt.” Encara s'ha de decidir també l'escenari, que, depenent del rival i de la disponibilitat, podria ser fora de Barcelona. Del relleu de Cruyff com a seleccionador no s'en sap el nom, però sí quin perfil es busca: “La seva imatge hauria d'estar vinculada al moment que viu el país, hauria de tenir noves idees i ser una persona que dignifiqui i el nom de Catalunya i la selecció; busquem algú que s'impliqui amb la federació més enllà del partit.”

LA BANQUETA

Es vol incorporar un seleccionador català, vinculat al moment que viu el país
Busquem un seleccionador d'aquí, que s'impliqui amb la federació més enllà del partit anual
Andreu Subies
president de la fcf
Des de la FCF fa temps que es defensa aquest tipus d'acte, en què tothom pot expressar-se. La resposta del públic ha d'acompanyar i ha de ser una festa
Ara per ara l'amistós és l'únic format possible, perquè tenint en compte els compromisos del Barça i de l'Espanyol no hi ha més marge de maniobra

EL CONTRINCANT

La FCF busca un rival que pugui jugar a final d'any i que tingui un cost moderat
El format i la data garanteixen la presència dels astres del Barça i l'Espanyol
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)