Seleccions

Amb la força del moment

Partit de Nadal. La FCF espera que, tot i rebre un rival poc conegut, la resposta del públic en el Catalunya-Cap Verd estigui en concordança amb els temps que viu el país i sigui positiva

Guanyarem. Amb aquest suggeridor eslògan es va presentar ahir el partit que la selecció jugarà el dia 30 contra Cap Verd. Un lema que apel·la al futbol però també als sentiments. Aquest és, de fet, el principal reclam per mirar d'omplir l'Estadi Olímpic Lluís Companys. Si el nom del contrincant no crida gaire l'atenció, ho ha de fer l'equip que presentarà Gerard López –hi ha el compromís que els cracs no fallaran– i també el moment únic i històric que viu el país. “Amb el nom de Catalunya, no tenim cap acte en l'àmbit esportiu més gran que aquest”, va afirmar el president de la Federació Catalana de Futbol (FCF), Andreu Subies, que confia que la resposta sigui positiva: “Hem d'omplir l'estadi, que després del partit el nom de Catalunya surti reforçat.”

D'altra banda, el secretari general de l'Esport, Ivan Tibau, va transmetre un missatge que va més enllà: “La cita amb la selecció ha de ser una gran manifestació social i patriòtica; el país no es pot permetre que aquest partit no sigui un èxit.”

El màxim dirigent de la FCF va detallar també per quina raó el rival és finalment Cap Verd. Subies no va amagar que havien contactat amb una llarga llista de federacions europees, nord-americanes i africanes, abans de segellar un acord definitiu amb la selecció que entrena Lúcio Antunes, que va mostrar una predisposició total. I és que, més enllà de la data i la conjuntura econòmica, un dels principals motius pels quals algunes seleccions no han accedit a jugar contra Catalunya, segons apunta el president de la FCF, és el potencial que té: “Hi ha molts seleccionadors que no volen tenir el risc de venir, jugar amb els millors un amistós que no és en data FIFA i tornar havent perdut.”

El compromís dels cracs

La contundent afirmació d'Andreu Subies deixa entreveure que la federació compta que vindran els millors. I és que la data es va fixar per permetre la presència dels cracs del Barça i l'Espanyol. El seleccionador, Gerard López, ja ha parlat amb els astres catalans i hi veu una predisposició total: “En les converses que he tingut he vist il·lusió i ganes de venir, i això m'engresca encara més.” El tècnic de Catalunya, de fet, vol un bloc de jugadors compromesos i va dir que no tindrà cap problema a fer públic el nom d'un jugador si el crida i no es compromet sense que hi hagi una causa que ho justifiqui –“si hi ha una baixa no justificada, ho diré”.

El seleccionador, d'altra banda, va parlar del nivell de Catalunya i va explicar que serà un maldecap confeccionar la convocatòria. “És un honor coincidir amb la millor fornada de la història de futbolistes catalans”, va dir Gerard López, que hi va afegir: “Amb la llista de jugadors que tenim podríem fer dues seleccions, o fins i tot tres, de garanties.” És per aquesta raó, va explicar el tècnic, que no comptarà amb cap jugador amateur en la llista que anunciarà el 23 de desembre.

Un rival en creixement

Cap Verd és una selecció desconeguda per al gran públic, però Subies i Gerard López en remarquen el nivell. “És el rival amb un millor rànquing FIFA (39a) dels últims quatre anys”, va dir el president de la FCF, mentre que el seleccionador en va destacar la filosofia futbolística: “Serà una sorpresa agradable, perquè Cap Verd té un estil de joc modern, influenciat pel futbol brasiler i portuguès.”

COMPROMÍS

El seleccionador ha conversat amb els cracs: “Veig una gran il·lusió i ganes de venir”

L'ÚNIC INTERROGANT

Gerard anunciarà la convocatòria el 23 de desembre, una setmana abans del partit
És un honor ser el seleccionador coincidint amb la millor fornada de jugadors catalans de la història
Gerard López
seleccionador de catalunya
Hem d'omplir l'estadi i que després d'aquest partit el nom de Catalunya surti reforçat
Andreu Subies
president de la fcf
Vam conversar amb moltes altres seleccions, però n'hi ha que no volen córrer el risc de portar els millors i perdre
El país no es pot permetre que aquest partit no sigui un èxit. Ha de ser una gran manifestació social i patriòtica
Ivan Tibau
secretari general de l'esport

La setmana que ve comença la venda d'entrades

En l'acte d'ahir, en què van participar futbolistes com ara Marc Bartra, Sergi Roberto, Sergio García i Kiko Casilla, també es va detallar el preu de les entrades, que es posaran a la venda el dilluns 9 de desembre –o quatre dies abans en el cas dels clubs federats–. Els aficionats que vulguin adquirir una localitat ho podran fer a través de tres vies: el lloc web de la federació (www.fcf.cat), per telèfon o en punts de venda físics que s'anunciaran aviat. Les entrades tenen tres preus: 25 euros a tribuna, 15 euros al lateral i 10 euros les localitats que hi ha als gols. D'altra banda, els clubs federats i els grups de més de deu persones tindran un descompte del 20%.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)