Seleccions

Tot torna a començar

Catalunya debuta a casa. La selecció amateur, que és l'actual subcampiona europea, inicia avui contra l'Aragó la fase estatal d'una nova edició de la copa de les Regions de la UEFA

aragó


catalunya


Cinc mesos enrere, Catalunya va tornar del Vèneto havent acabat subcampiona de la copa de les Regions que organitza la UEFA. La selecció amateur, que mai no havia arribat tan lluny, va aconseguir una fita difícil de superar. Serà complicat repetir un èxit com aquell, però no impossible. El grup de futbolistes que dirigeix Toni Almendros té fam i es vol superar. Comença una nova edició de la competició i no falta ambició per buscar el títol que el juny passat es va escapar en una cruel tanda de penals. De rauxa no en falta, però també hi ha seny. El grup de divuit jugadors que avui s'enfrontarà amb la selecció aragonesa és conscient que la competició té quatre fases i aquest matí començarà la primera. A poc a poc i bona lletra.

El seleccionador, Toni Almendros, sap que la copa de les Regions és un torneig en què no hi ha marge d'error i que s'ha de guanyar gairebé tot si es vol arribar fins al final. Contra l'Aragó, el tècnic té molt clara quina és la recepta: “No podem especular ni equivocar-nos, perquè el dia que ensopegues estàs fora de la competició.” A favor Catalunya, més enllà del factor ambiental de jugar a casa, s'ha de remarcar el fet que és un bloc que es coneix millor que la resta, ja que en l'últim any ha competit a Europa i els altres no. A més, de la llista de divuit homes, n'hi ha nou que l'estiu passat van jugar al Vèneto. I la resta s'hi ha adaptat molt i molt bé. Almendros, però, té molt clar que això no converteix la selecció catalana en equip favorit, i adverteix que el nivell del combinat aragonès i balear –el rival de diumenge– serà similar. Val a dir, això sí, que el tècnic espera que els seus pupils portin la batuta en els dos partits: “Catalunya té la identitat suficient per ser l'equip de referència i, des de la humilitat, han de ser els rivals els que es preocupin de nosaltres.” El seleccionador, això sí, té molt clar que el factor intensitat serà determinant: “Nosaltres sortirem al cent vint per cent, i qui vulgui superar-ho haurà de posar alguna cosa més, fet que és complicat.”

La solidesa, factor clau

L'equip treballa amb consignes ben marcades, tal com explica el nou capità de la selecció, Àlex Cano, que ha agafat el relleu de Vivó. “La base és deixar la porteria a zero, ja que a dalt disposem de qualitat suficient per fer algun gol”, afirmava ahir el central de l'Europa, que admet que en una competició així, la incertesa és un factor contra el qual s'ha de lluitar: “No coneixem els rivals, anem a cegues i el que hem de fer és mirar-nos a nosaltres mateixos. Estem confiats que podem fer coses molt bones en aquesta primera fase.”

ARAGÓ: Monsalvo, Sergio Lou, Roldán, Beltrán, Machote, Fran Suárez, Manau, César García, Adián Barba, Avellana i Gabarre. CATALUNYA: Íñigo, Joel, Cano, Amantini, Xavi León, Putxi, Pep Caballé, Guillem Cornellà, Velillas, Òscar Muñoz i Ramon Rovira. ÀRBITRE: Muñoz Baquero. CAMP: Municipal de Cornellà (11 h), entrada gratuïta.
No coneixem els rivals, anem a cegues i el que hem de fer és mirar-nos a nosaltres mateixos. Podem fer coses molt bones
Álex Cano
capità de catalunya
La convocatòria
Porters
Íñigo (Cornellà) i Segovia (Rubí).
Defenses
Joel (Cornellà), Amantini, Borges i Uri Escabrós (Mutanyesa) i Álex Cano i Xavi León (Europa).
Migcampistes
Putxi (Manlleu), Munta (Rapitenca), Pep Caballé (Cornellà) i Guillem Cornellà (Figueres).
Davanters
Ramon Rovira (Europa), Montoro (Terrassa), Velillas i Quim Solano (Cerdanyola), David Jiménez (Gavà) i Òscar Muñoz (Cornellà).
El calendari
Divendres, 6 [avui]
Aragó - Catalunya
11.00 h
Dissabte, 7
Illes Balears - Aragó
11.00 h
Diumenge, 8
Catalunya - illes Balears
11.00 h
Les rondes
Fase estatal
N'hi ha dues, la que s'inicia avui i una final amb tots els classificats. Qui la guanya, competeix a Europa.
Fase europea
També n'hi ha dues, la intermèdia i la final. És decideix el campió.
La selecció sortirà a donar el cent vint per cent. Qui vulgui superar-ho haurà de posar alguna cosa més
Toni Almendros
seleccionador de catalunya
No som els favorits, però tenim identitat per ser l'equip de referència i han de ser els rivals els que es preocupin de nosaltres

La fase europea, a Moldàvia

Tot i que la competició tot just comença avui i primer cal superar dues eliminatòries d'àmbit estatal, Catalunya ja sap on viatjarà
si repeteix l'èxit de l'última edició: a Moldàvia. Hi ha seleccions d'altres països que ja han començat a competir i la UEFA va sortejar la setmana passada com queda enquadrada la fase intermèdia, incloent-hi les dates i les seus. Així, el campió de la fase estatal d'aquí, hauria de competir en la primera eliminatòria europea amb els de Moldàvia, Irlanda del Nord i Ucraïna, del 23 al 27 de setembre del 2014, a la república moldava. Els de Toni Almendros, amb tot, es mostraven ahir molt il·lusionats, ja que esperen fer el quart viatge internacional en dos anys, després d'haver competit a Ucraïna, Irlanda i Itàlia durant la temporada passada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)