Seleccions

Oriol Rosell: “Diria ‹no› a la selecció espanyola”

Partit de Nadal. L'excentral del Barça reconeix que només jugaria amb la quadribarrada i anima més jugadors a expressar-se en aquest sentit

Oriol Rosell va reconèixer que si el cridessin no jugaria amb la selecció espanyola. El central format en les categories inferiors del Barça i l'Espanyol va declarar en una entrevista feta per a la Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes que se sentiria “desil·lusionat” per jugar amb una samarreta que no el representa. “Ho tinc molt clar: no. Primer és el que penso, els meus ideals, i si em diguessin d'anar-hi i digués que sí, seria el primer desil·lusionat. Em trencaria el cor a mi mateix, per tant és clar que no”, va afirmar l'actual jugador de l'Sporting Kansas City.

Rosell també va animar més jugadors catalans a expressar-se en aquest sentit: “Crec que molts tenen por d'expressar-se lliurement i pensen que potser perden oportunitats per dir això o que potser la selecció espanyola no els cridarà o que els diran de tot”, va dir el central, que va afegir: “El que els diria és que siguin ells mateixos. Si senten una cosa no se n'han d'amagar, perquè si ho diuen amb respecte i sense fer mal a ningú, el que estan fent és expressar-se lliurement.”

“Votaria cinc vegades sí”

Rosell ha guanyat recentment el títol de la Major League Soccer americana i ho va celebrar amb la bandera estelada en una imatge que va creuar l'Atlàntic. “És el que sento, ho volia expressar. I també era una oportunitat de demostrar als Estats Units, que és una gran potència, que hi ha gent que pensa diferent a Espanya i que volem un canvi. Gràcies a això, molta gent se n'ha adonat i m'ha preguntat de què es tracta”, va afirmar el de Puig-reig, que és conscient de la volada de la seva convocatòria als Estats Units: “Ara que vaig amb la selecció catalana em faran reportatges a la premsa americana i tot tindrà més transcendència. Com més gent conegui el nostre sentiment, molt millor.”

Rosell es va mostrar molt satisfet del procés engegat per fer la consulta el 9 de novembre. “Estic molt content. Molta gent diu que no és la pregunta perfecta, però jo crec que al cap i a la fi està costant molt que puguem decidir. Arribats a aquest punt, que tinguem la possibilitat de fer-ho i dir “sí, sí” i cinc vegades “sí” és la millor manera. Crec que és el camí per arribar-hi i convido tothom a fer-ho, endavant, sense cap por.”

“Serà un somni”

El central ha estat convocat per Gerard López per jugar amb la selecció catalana el dia 30 de desembre contra Cap Verd. “És una il·lusió enorme, serà un partit molt especial. Vaig anar-hi en categories inferiors, quan tenia 14 anys, però ara anar-hi amb l'absoluta i representar el meu país, amb tota la gent donant-me suport... serà un somni”, va afirmar l'excentral del Barça B que manté la il·lusió de representar la seva selecció en partits i competicions oficials: “Seria fantàstic. I tindríem els millors jugadors, de llarg. Si comences a mirar les seleccions espanyoles de tots els esports, i et fixes en els que són catalans i els que no... Som majoria.”

Molts jugadors tenen por d'expressar-se. Els diria que siguin ells mateixos
Oriol Rosell
central de la selecció
Ho tinc molt clar: no. Primer és el que penso i si em diguessin d'anar-hi i digués que sí, seria el primer desil·lusionat
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)