Seleccions

‘Catalans want to vote', més clar que l'aigua

Hoquei sobre patins. La Federació Catalana de Patinatge i Òmnium presenten la nova samarreta oficial de la selecció d'hoquei sobre patins amb un disseny trencador

El president de la Federació Catalana de Patinatge, Ramon Basiana, va fer tota una declaració d'intencions només de presentar la nova samarreta oficial de la selecció d'hoquei sobre patins: “És trencadora pel disseny i el caràcter reivindicatiu.” I la realitat va ser aquesta. El gerent de Tuga, la nova marca oficial de la samarreta, va explicar que amb aquest disseny es pretenia acompanyar el procés, que havia d'acabar amb una votació perquè “votar és l'acte més democràtic que hi ha”. Basiana explicava l'elecció de Tuga com una “aposta per una empresa catalana perquè és necessari impulsar el producte”. La presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, va reconèixer que era un “honor i una sort” renovar l'acord amb la Federació Catalana de Patinatge. Aquesta aliança és vista des d'Òmnium com un intent per aconseguir que sigui possible la consulta del 9 de novembre, ja que “les urnes són el millor mètode per saber si som molts o pocs els que volem una relació amb Espanya de veïnatge”.

Ivan Tibau, secretari general de l'Esport, es referia, per la seva banda, al moment actual del país com un “moment important d'emocions en què cal que les federacions es posin al costat d'aquest camí”. “La idea de buscar un escenari en què les condicions siguin les millors per a tots i, sobretot, per a l'esport ha de portar el país a les urnes”, explicava Tibau. Tot i això, va deixar un missatge a aquelles federacions que “van pel camí fàcil i esperen”, ja que espera que el país “continuï fent passes endavant per saber que allò que volem és votar”.

En acabar la intervenció del secretari general de l'Esport, es va descobrir la nova samarreta. El caràcter reivindicatiu que mencionava Basiana era evident, pel fet de ser una samarreta en què el disseny és l'estelada i amb una inscripció explícita al centre on es pot llegir: “Catalans want to vote.” El segon equipament, negre, comparteix disseny amb el primer.

LES FRASES

Volem votar perquè és la manera democràtica de resoldre el dilema del país
Muriel Casals
Presidenta d'òmnium cultural
És evident que és una samarreta trencadora pel disseny i pel caràcter reivindicatiu
Ramon Basiana
president de la FCP
O es fa alguna cosa per canviar la situació actual o aquest país passarà a ser residual
Ivan Tibau
secretari general de l'esport
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)