Seleccions

Quirats per lluir

Una llista amb els millors. Catalunya visitarà diumenge San Mamés amb els principals referents en la convocatòria, en què destaquen nou jugadors del Barça i quatre de l'Espanyol

La selecció amb què Catalunya ha jugat el partit de Nadal els últims anys ha fet sempre goig. En aquesta ocasió, la cosa no canvia. Gerard López va anunciar ahir la llista de 22 homes que diumenge visitaran San Mamés per enfrontar-se al País Basc (20.30 h) i els noms no deceben. Com a molt, s'hi troba a faltar el de Víctor Valdés, que va refusar la proposta, i alguns dels futbolistes que juguen en la Premier League, com ara Cesc o Bojan. La resta estan a l'altura de les expectatives.

La predisposició dels jugadors del Barça i de l'Espanyol ha estat total i, aquest cop, els clubs espanyols no hi han posat problemes –els de fora de l'Estat s'han mostrat menys comprensius–. Així, tret de Jonathan Soriano, del Salzburg, la resta de futbolistes juguen en la lliga espanyola. El conjunt que hi aporta més homes és el Barça, amb nou jugadors, entre els quals destaquen noms com ara Xavi, Busquets, Piqué i Jordi Alba. No hi serà, en canvi, Adama, que disputarà l'amistós Champions for Life que organitza la LFP. L'Espanyol, per la seva banda, cedeix quatre futbolistes, i destaca el nom de Sergio García, una peça clau en la selecció de l'última dècada i el màxim golejador històric. El Sevilla, amb Deulofeu i Aleix Vidal, i el Celta, amb Fontàs i Sergi Gómez, són la resta d'equips que aporten més d'un home a la llista de Gerard López, en què debutaran cinc jugadors: Jordi Masip, Sergi Samper, Gerard Moreno, Deulofeu i Sergi Gómez.

Una llista limitada

Tot i no poder disposar de gairebé cap dels futbolistes que juguen fora de l'Estat, Gerard està molt satisfet amb el nivell de la selecció. “Teníem una llista inicial de 50 jugadors i molta gent n'ha quedat fora”, va dir el seleccionador, convençut de la qualitat de l'equip: “Si competíssim internacionalment seríem protagonistes, aquí hi ha base per destacar a nivell mundial.” D'altra banda, Gerard s'espera un duel difícil: “El País Basc és una selecció dura, forta i, a sobre, es preveu pluja. Jugant a casa, davant de 50.000 persones, tenen tots els ingredients per ser els favorits.”

El seleccionador basc, José Mari Amorrortu, també va oferir ahir la convocatòria. En la llista hi ha deu futbolistes de l'Althletic (Iraizoz, San José, Aurtenetxe, Beñat, Balenziaga, Etxeita, Ibai Gómez, Iturraspe, Susaeta i Aduriz), sis de la Real Sociedad (Ansotegi, Yuri, Bergara, Carlos Martínez, Xabi Prieto i Íñigo Martínez), cinc de l'Eibar (Irureta, Arruabarrena, Eneko Boveda, Capa i Dani García) i Roberto Torres, de l'Osasuna.

LES FRASES

Teníem una llista amb 50 noms i estic content amb la convocatòria final. Si poguéssim competir oficialment, seríem protagonistes
PORTERS
Kiko Casilla (Espanyol) Jordi Masip (Barça)
DEFENSES
Montoya (Barça) Gerard Piqué (Barça) Marc Bartra (Barça) Andreu Fontàs (Celta) Sergi Gómez (Celta) Víctor Álvarez (Espanyol) De la Bella (Real Sociedad) Jordi Alba (Barça)
MIGCAMPISTES
Aleix Vidal (Sevilla) Sergio Busquets (Barça) Xavi Hernández (Barça) Víctor Sánchez (Espanyol) Sergi Roberto (Barça) Sergi Samper (Barça B) F. Medina, ‘Piti' (Granada)
DAVANTERS
Álvaro Vázquez (Getafe) Jonathan Soriano (Salzburg) Gerard Deulofeu (Sevilla) Gerard Moreno (Vila-real) Sergio García (Espanyol)
Ens esperen dos dies il·lusionats per a nosaltres. Sempre posem tot l'esforç a fer aquest partit
Andreu Subies
PRESIDENT DE LA FCF
El País Basc és una selecció dura i forta. Jugant a casa, té tots els ingredients per ser la favorita
Gerard López
SELECCIONADOR DE CATALUNYA

“Caràcter NBA”, en el futbol sala

La selecció de futbol sala obrirà el cap de setmana futbolístic amb l'enfrontament de diumenge a un quart de cinc de la tarda. Per a la cita, el tècnic Santi Gea ha configurat una llista amb jugadors de primera divisió, que destaca per la vocació d'atac. Gea, de fet, va ser gràfic: “Catalunya és com un equip NBA pel seu caràcter ofensiu.” En la convocatòria destaquen cinc futbolistes del Marfil Santa Coloma –Dídac, Sepe, Erik Martel, Adolfo i Dani Salgado–, i també hi ha Isaac Fernández (Baku United), Pol Pacheco (Peníscola), Roger Serrano (Ribera Navarra), Jordi Campoy (Jaén), Albadalejo (Halle Gooik), Álex Verdejo (Saragossa) i Corvo (Jumilla).

Subies: “La casa és neta”

El president de la FCF, Andreu Subies, va voler fer balanç del 2014 i es va mostrar satisfet, sobretot perquè considera que “aquest és l'any en què s'ha aconseguit la pau social”. El dirigent va explicar que “s'han tancat tots els litigis judicials i administratius”, i va remarcar: “La casa és neta.” Un dels fronts oberts, amb la federació argentina per l'amistós del 2008, es va tancar amb un pacte de 130.000 euros, segons va explicar Subies. D'altra banda, el president de la FCF va parlar del ritme de venda d'entrades –demà a les dotze del migdia es deixaran de vendre en línia–: “De les 10.000 que tenim reservades, se n'han despatxat unes 4.000. Allà ja n'han venut unes 30.000.”

La femenina, una selecció de nivell

Després del futbol sala, a dos quarts de set del vespre serà el torn de la selecció femenina, que jugarà a Barakaldo. La cita és complicada, ja que el combinat basc femení té força tradició i nivell, però la seleccionadora, Natàlia Arroyo, és optimista pel que fa a les possibilitats de les seves: “Tenim qualitat per guanyar el partit.” La convocatòria la formen Laura Ràfols, Marta Torrejón, Vicky Losada, Alèxia Putellas i Marta Corredera (Barça); Maria Estella, Núria Mendoza i Andrea Pereira (Espanyol); Cristina Becerra, Carla Gómez i Paola Soldevila (Sant Gabriel); Mariajo Pons, Leila, Carol i Nicart (València); Laura Gutiérrez i Olga García (Llevant), i Débora Garcia (Atlético).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)