Seleccions

‘Boxing day' català

Selecció. Catalunya rebrà el País Basc el 26 de desembre, la data en què es podia encaixar el partit de Nadal tenint en compte que enguany el 30 i 31 de desembre hi ha jornada de lliga

Per Sant Esteve, bona part de la parròquia catalana aficionada al futbol no té més remei que girar la vista cap a Anglaterra si vol veure algun partit. Allà hi ha jornada i és tradició anar al camp en família. El 26 de desembre és als països anglosaxons el boxing day, que fa referència al mot box (‘caixa'), ja que en aquella data és una tradició pretèrita fer algun regal –en els inicis, de la classe alta als sirvents–. La nomenclatura, amb tot, ha transcendit al món esportiu i, quan es parla del boxing day, tothom pensa en futbol. Enguany, també a Catalunya, ja que si no hi ha cap contratemps, per Sant Esteve hi haurà partit de la selecció. Aquesta és la solució que han trobat la federació catalana i la basca. D'alternatives, tenint en compte que el 30 i el 31 de desembre hi ha jornada a primera, no n'hi havia.

Encara s'han de tancar tots els detalls, ja que malgrat que les converses entre la Federació Catalana de Futbol (FCF) i tots els agents afectats estan ja molt avançades, no hi ha res concretat més enllà de l'acord per jugar en aquesta data. El dissabte 26 de desembre, de fet, és l'únic dia en què es podia fer encaixar el partit tenint en compte el calendari de vacances aprovat per l'AFE –del 19 de desembre al dia 26 a les sis de la tarda– i l'inici de la jornada disset de lliga, el dimecres dia 30.

El fet que la FCF i la federació basca hagin arribat a un acord per fixar una data –per contracte, s'havia de segellar algun pacte sobre el tema abans d'avui–, deixa entreveure una certa predisposició per part dels principals futbolistes i equips dels dos països amb vista a jugar l'últim dia de vacances. D'altra banda, més enllà del Catalunya-País Basc masculí, també es reeditarà el partit de les dues seleccions femenines que es va jugar fa un any.

FORÇA AVANÇAT

Tot i que cal tancar detalls, la predisposició dels clubs d'aquí i els jugadors és bona
28 de desembre 2014
País Basc - Catalunya
1 - 1
30 de desembre 2013
Catalunya - Cap Verd
4 - 1
3 de gener 2013
Catalunya - Nigèria
1 - 1
30 de desembre 2011
Catalunya - Tunísia
0 - 0
28 de desembre 2010
Catalunya - Hondures
4 - 0
22 de desembre 2009
Catalunya - Argentina
4 - 2
28 de desembre 2008
Catalunya - Colòmbia
2 - 1
24 de maig 2008
Catalunya - Argentina
0 - 1
29 de desembre 2007
País Basc - Catalunya
1 - 1
8 d'octubre 2006
Catalunya -País Basc
2 - 2
24 de maig 2006
Catalunya - Costa Rica
2 - 0

Gerard i Sergio, tàndem tècnic

El president de la FCF, Andreu Subies, ha deixat palès en força ocasions el seu desig que la figura de seleccionador català la combinin tècnics del Barça i de l'Espanyol. Enguany, si no hi ha cap contratemps, veurà complert aquest anhel, ja que l'entrenador del Barça B i el de l'Espanyol, Gerard i Sergio, veuen amb bons ulls la possibilitat de dirigir el partit. I és que, més enllà d'un amistós, el duel entre Catalunya i el País Basc servirà també per fer que alguns dels jugadors que dirigeixin es posin en marxa després de les vacances de Nadal. Aquest tàndem de tècnics ja va dirigir el Catalunya-Cap Verd de fa dos anys.

El Camp Nou, escenari probable

Després d'haver disputat els darrers partits com a local a Montjuïc –i un a Cornellà-el Prat–, el pròxim duel de la selecció té força números de jugar-se al Camp Nou, l'escenari que la FCF es planteja des que l'any passat es va anunciar que es jugaria l'anada a San Mamés. Encara falta confirmació oficial, però si la cita de Nadal es juga a l'estadi del Barça, Catalunya hi tornarà sis anys després, ja que l'última vegada que el Camp Nou va acollir un partit de la selecció va ser el desembre del 2009, en què el combinat dirigit llavors per Johann Cruyff es va imposar a l'Argentina de manera molt contundent: amb una golejada 4-2.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)