Seleccions

“És el que tenim”

Sense l'anhelada oficialitat, la federació catalana fa una crida a l'assistència al partit del dia de Sant Esteve entre Catalunya i el País Basc (21.30 h)

Gerard López va descartar Xavi, que serà pare per aquelles dates

Una temporada més, la maquinària ja està en marxa. La Federació Catalana de Futbol ja es prepara per al tradicional partit de Nadal entre les seleccions absolutes del País Basc i Catalunya. En espera d'un tomb en l'escenari polític –el social ja fa temps que ho demana–, de moment és l'única manera de veure competir la samarreta de les quatre barres. “És el que tenim”, va dir el president de la federació catalana, Andreu Subies, per defensar un model que ja fa anys, i les xifres d'assistència ho demostren, que va de mal borràs.

“És un partit molt important per la seva quota de pantalla. Té una ascendència mundial, ja que les dues seleccions són de primer nivell”, va explicar Subies. “El gran desig és que puguem anar amb els nostres colors, tant catalans com bascos, en competició oficial. Sembla un somni, avui, però nosaltres encara el mantenim i per això hem de competir en aquest partit”, va dir el president de la federació basca, Luis Mari Elustondo. “És una festa per a nosaltres, en què hem de demostrar que volem seleccions”, va rematar Subies.

El triomf del partit anirà molt més enllà dels resultats. La federació espera que s'arribi a xifres inaudites en les darreres temporades. “La data [26 de desembre, 21.30 h] és propícia perquè és un dia molt familiar i de tradició a Catalunya i, a més, pensem que el fet d'anar al Camp Nou facilita molt més els accessos a tots aquells que vulguin venir”, va explicar Subies.

Convocatòria

El 23 de desembre, la federació presentarà oficialment la convocatòria, tot i que ahir, els dos tècnics, Gerard López i Sergio González, van confirmar que Xavi Hernández no jugarà: “En aquelles dates serà pare i per això és impossible que pugui venir”, va explicar Gerard, que també va descartar Víctor Valdés: “Si decidís venir, tindria les portes obertes però entenem que no està passant un bon moment personal i que potser no és el moment.” Sergio González va destacar el gran compromís de tots els jugadors, inclosos els que no entraran en la convocatòria: “Tenim moltíssims jugadors que ens escriuen consultant si comptem amb ells. És un luxe aquest grau de compromís.”

El gran desig és que puguem anar amb els nostres colors en competició oficial
Luis Mari Elustondo
president de la federació basca de futbol
Tenim molts jugadors que ens pregunten si hi comptem. És un luxe aquest compromís
Sergio González
tècnic de la selecció catalana
És un plaer gaudir de la millor generació de futbolistes catalans de fa molt temps
Gerard López
tècnic de la selecció catalana
És un partit que té una ascendència mundial, ja que les dues seleccions són de primer nivell
Andreu Subies
president de la federació catalana de futbol
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)