Seleccions

La llista més internacional

Catalunya-País Basc. La FCF anuncia el nom dels 41 jugadors preconvocats per al partit de Sant Esteve, en què hi ha els cracs catalans del Barça i futbolistes de nou lligues diferents

Les condicions i els condicionants han convertit el partit anual de Catalunya en una costellada sense salsa. Amb la fase reivindicativa ja superada des de fa un lustre, sense els diners per portar un rival de renom, i amb els cracs jugant més per compromís que no pas per convicció –mentre la selecció no pugui competir en àmbit oficial, és normal–, la cita del 26 de desembre ha de servir almenys per inflar el pit. El futbol català és una potència i cal promocionar-lo internacionalment, aprofitant l'efecte focus que generen els jugadors del Barça. Amb aquesta idea sembla configurada la llista de 41 preconvocats que la FCF va fer pública ahir.

Tot i que per al duel contra el País Basc Gerard López i Sergio –cessat ahir del seu càrrec com a entrenador de l'Espanyol– hauran de fer una convocatòria amb 22 noms, ja han anunciat la base amb la qual compten, que demostra la dimensió global que ha pres el futbol d'aquí. “Més enllà dels jugadors del Barça i de l'Espanyol, que no fallaran a la cita, tindrem una selecció potent i forta, amb gent internacional”, va avançar Gerard en l'acte de presentació. Dit i fet. En la preconvocatòria hi ha futbolistes pertanyents a nou lligues diferents. Caldrà veure, això sí, la disponibilitat de molts d'ells i les facilitats que posin els seus clubs d'origen, ja que el més probable és que, finalment, la majoria dels seleccionats juguin en equips de la lliga espanyola, en què, d'altra banda, més d'un tècnic no veu amb gaires bons ulls cedir els seus futbolistes. Fa dos anys, per exemple, Juan Carlos Garrido, que dirigia el Betis, no va deixar viatjar Joan Verdú.

Una fornada d'or

Des que Gerard López va accedir al càrrec de seleccionador, fa dos Nadals, el tècnic ha remarcat la dificultat de configurar la llista en vista de la qualitat i quantitat de futbolistes de nivell formats aquí. “Coincidim amb la millor fornada de catalans de la història, i fer la convocatòria és una feina i suposa problemes”, explicava el també tècnic del Barça B, que ara té més dificultats per centrar-se en el partit de Nadal: “Abans era un dia a dia de trucades, i ara tenim menys temps per preparar el partit, però la il·lusió està intacta.”

LES FRASES

Més enllà dels jugadors del Barça i de l'Espanyol, tindrem una selecció forta i potent, amb gent internacional
Coincidim amb la millor fornada de catalans de la història, i fer la llista és un maldecap
Gerard López
SELECCIONADOR DE CATALUNYA

Fontàs hi és, però no pot jugar

Tot i que dels 41 jugadors de la llista d'ahir el seleccionador n'haurà de descartar dinou, n'hi ha un del qual se sap que no podrà disposar: el central del Celta Andreu Fontàs, que té una tenosinovitis al tendó d'Aquil·les de la cama esquerra. El defensa català va recaure de la lesió en l'últim derbi gallec entre el Celta i el Dépor, el 21 de novembre, i es va determinar que el període de baixa fos d'entre sis i vuit setmanes, per la qual cosa no estarà a punt per a un partit el 26 de desembre. Un altre futbolista que és a la llista però que es perdrà també la cita del Camp Nou és el mig Xavi Hernández, tal com ja va avisar Gerard el dia en què va presentar el partit. El futbolista terrassenc “està a punt de ser pare i la seva prioritat és la paternitat”, va explicar el seleccionador català.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)