Seleccions

Els penals aigualeixen la festa

Selecció femenina. El combinat català empata en el temps afegit, però acaba sucumbint en els onze metres. Es registra el rècord històric d'assistència en un partit femení al Miniestadi

El primer assalt de la jornada se'l va endur el País Basc, que va guanyar la copa commemorativa del centenari del primer partit entre Catalunya i el País Basc en els penals. El partit va acabar, com en l'anada a Barakaldo, en empat a un, però no va tenir res a veure amb el jugat a Lasesarre. L'escenari, un autèntic luxe en el qual es va batre el rècord de participació al Miniestadi d'un partit femení, va permetre brillar al combinat català, que va portar el pes durant bona part del matx. I això que les de Natàlia Arroyo van anar a remolc després del gol de Beristain que Corredera, en el temps afegit, va neutralitzar. El trofeu, però, se'l va endur el País Basc en la tanda des dels onze metres del desempat. Catalunya va sortir amb més rauxa que el País Basc en els primers minuts, tot i que no va saber canalitzar tota aquesta potència en xuts més o menys clars a la porteria rival. Els apropaments portaven el segell de la qualitat de Putellas, l'ofici de Diéguez i la velocitat de Leila, però faltava el més difícil, que les ocasions, en lloc de perdre's per la línia de fons o de ser tallades per la defensa, acabessin fent tremolar De la Nava. Així, el partit es va anar decantant cap a la porteria de Catalunya, ja que l'equip va deixar de tenir la pilota. De fet, Pons va haver de treure els punys en un parell d'oportunitats en els millors moments del País Basc, en què aprofitava el dinamisme de Nahikari i Mugarza per crear perill. En aquests moments, l'equip de Natàlia Arroyo es va aguantar gràcies al saber estar de la veterana Miriam Diéguez, que va saber aturar el nerviosisme local. Així, el partit de nou va fer un tomb al final del primer temps amb apropaments de les catalanes que, com a l'inici, van acabar en no res.
Empat en el temps afegit
El segon temps va tenir menys continuïtat i va anar més a batzegades. Diéguez va inaugurar les ocasions en una recuperació que va culminar la mateixa migcampista blaugrana i que va aturar Quiñones. Férez va tenir una altra oportunitat en un xut que va sortir desviat pel pal curt. El País Basc no s'acabava de trobar i gairebé no va tenir ocasions perilloses, si bé les dues centrals visitants van estar excepcionals en la correcció. Però una que van tenir, una que van ficar. Beristain va rematar sola dins l'àrea una centrada bombada que Ràfols no es va atrevir a refusar amb els punys i va fer avançar les d'Arregui que es van defensar de totes les escomeses catalanes –i en van ser unes quantes, i força clares– fins que Corredera va aprofitar una indecisió defensiva per avançar-se a la portera rival i marcar a porta buida. En els penals va brillar Quiñones i la balança es va decantar en favor del País Basc.

CATALUNYA 1 (3) PAÍS BASC 1 (4)

CATALUNYA: Pons; Estella, Torrejón, Pereira, Leila; Gimbert, Carreras, Diéguez; Putellas, Férez i Débora. També van jugar: Ràfols, Nicart, Vergés, Corredera, Soldevila, Serna, Carola i Mendoza. PAÍS BASC: De la Nava; Ramajo, Paredes, Murua, Vicente; Gimbert, Baños; Nekane, Mugarza, Yulema; i Nahikari. També van jugar: Bajo, Mariassusn, Unzue, Nabaskues, Beristain, Encinas i Lareo. GOLS: 0-1 (60') Beristain. 1-1 (91') Corredera. PENALS: 0-0, falla Serna; atura Quiñones. 0-1, gol Beristain. 1-1 gol Putellas. 1-2 gol Lareo. 2-2, gol Mendoza. 3-2, gol Yulema. 3-3, gol Corredera. 3-4, gol Baños. 3-4, falla Carreras, atura Quiñones. ÀRBITRE: Rebollo López. T.G.: a la local Torrejón; a la visitant Bajo, PÚBLIC: 4.106 espectadors al Miniestadi.

ELS VESTIDORS

Et queda aquella cosa que no ho has acabat d'arrodonir. Ha faltat encert en les rematades, però hem fet un bon partit
Volíem que es veiés un bon espectacle i arrossegar gent, i ho hem aconseguit
Natàlia Arroyo
SELECCIONADORA CATALANA

Rècord d'assistència femení

El Miniestadi no havia vist mai un partit de futbol femení amb tanta assistència com el que es va jugar ahir. Almenys, no hi ha constància documentada, perquè fins ara el rècord el tenia el partit de vuitens de final de Champions League de fa uns mesos entre el Barça i el Twente. Els 3.219 espectadors que hi van haver el 18 de novembre era fins ara el sostre, i ahir els 4.106 espectadors que es van aplegar al Miniestadi van suposar el rècord absolut. De fet, fins i tot es va superar el partit que el curs passat les dues seleccions van jugar a Barakaldo, ja que allà es van aplegar uns 2.500 espectadors. En el tram final, però, les grades es van buidar abans dels penals, ja que molta gent no sabia que hi havia desempat en la tanda de penals.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)