FEB

Entre cella i cella

L'Spar Citylift i el Conquero es tornen a trobar en el moment més calent del curs, set setmanes després de la copa

Guanyar el primer partit és bàsic per ser a la final

Tots els entrebancs, discussions, molèsties i dolors troben justificació en moments com aquest. L'Spar Citylift Girona està a punt d'afrontar la seva tercera semifinal a Lliga Femenina. La diferència és que no ho havia fet mai amb el factor pista del seu costat. Mai no havia estat segon en la fase regular, l'Spar. Mai no havia acabat amb gairebé un 90 per cent de victòries (23-3). Unes dades per a la història que en els pròxims dies s'hauran de deixar entre parèntesis per irrellevants davant la magnitud del que hi ha a davant: la possibilitat de jugar una final. Ja seran ponderades a final de curs. És l'essència del format de play-off.

S'encén Roberto Íñiguez quan algú li parla de la final i de Salamanca. I fa bé, perquè ningú s'ha de distreure més enllà del partit d'avui. Però tan evident com la necessitat de focalitzar tota l'energia en aquesta arrencada de la semifinal és que la percepció general és que el favorit és l'Spar. Més que no pas en la copa, quan la diferència de victòries amb el Conquero era menys evident. Són només percepcions però, si són compartides per tots els entrenadors que no jugaran les semifinals, convindrem que tenen un fonament.

L'arrencada és clau

Tan sols dos dels últims 26 finalistes van arribar a la sèrie decisiva remuntant el factor pista en les semifinals. I, d'aquests 26, els 22 que van guanyar el primer partit a casa van passar a la final. 17 d'aquestes sèries no van arribar al tercer partit. Sí, és passat, però és tan contundent que reforça la importància del primer partit.

No caldran motivacions suplementàries, i menys amb aquest rival. L'Spar sap què s'hi juga i fa tot l'efecte que ha aconseguit un equilibri mental òptim entre el convenciment que tot és possible –i les victòries contra l'Avenida ho demostren– i la tensió del present, que diu que el Conquero és l'únic equip que ha derrotat l'Spar dos cops aquesta temporada. Tant és així que apel·lar al record de la crua derrota en la copa com a element extramotivador sembla, més que innecessari, gairebé fora de lloc.

Tota la pressió

L'estratègia del tècnic del Conquero és clara: tota la pressió per a l'Spar. Que l'Uni és l'equip que ha fet millor bàsquet en el tram final de lliga, que la plantilla del Conquero és curta, que fa vertigen jugar contra l'Spar... Íñiguez s'espolsa l'etiqueta de favorit i recorda que en els enfrontaments directes van 2-1 per a les andaluses.

D'elements de sorpresa, n'hi pot haver, però la realitat és tossuda i diu que el Conquero encara no ha tastat el joc de transició de l'Spar al nivell a què l'ha portat en les últimes jornades de la fase regular. En canvi, l'Spar té molt apamat el llistó d'exigència física de les andaluses.

Entrada de franc

Que l'equip se senti còmode, amb estímuls positius, és bàsic, sobretot en una setmana que no ha estat ideal pel que fa als entrenaments (Fontajau no ha estat disponible entre dimecres i ahir per un concert i les finals del Costa Brava Girona International Basket 2015). Per això, i perquè la data festiva no acompanya, el club ofereix l'entrada de franc.

CONVOCATS

El club ofereix entrada de franc per donar força a Fontajau en un data complicada
17
semifinals
de les últimes 26 es van resoldre per 2-0 a favor de l'equip que tenia el factor pista.

El factor Ibekwe

20,3 punts (54% en tirs de camp), 15 rebots, 7 faltes rebudes i 30,7 de valoració són les credencials d'Ify Ibekwe en els tres partits contra el Conquero. Cap de les altres protagonistes de la sèrie s'hi acosta. Amb tot, Ify té clavada l'espina de la copa, perquè dues faltes prematures van aconseguir que no tingués gaire impacte en l'atac gironí fins ben entrat el tercer quart. El duel amb Elonu (15,3 punts, 6,3 rebots, 2 recuperacions i 15 de valoració) és clarament per a la nigeriana, que va desequilibrar el partit de Huelva, la referència més propera en el temps i l'únic enfrontament que s'ha jugat amb els protagonistes que saltaran avui al parquet de Fontajau. Per al Conquero, María Pina ha aconseguit contra l'Spar 12,6 punts (53% en tirs de camp), 4,7 rebots, 4 assistències i 17,7 de valoració, xifres molt per sobre de les seves mitjanes (8,6 punts amb 36%, 4,8 rebots, 2,1 assistències i 8,1 de valoració).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)