Barça

Compàs d’espera

En el Barça veuen encaminat el traspàs de Koundé, que prefereix el club blaugrana al Chelsea

Tant el Sevilla, que demana uns 60 milions, com el jugador, que no s’ha entrenat aquest estiu de manera normal, tenen pressa per resoldre-ho

El destí de Jules Koundé és a punt de dilucidar-se. Amb Barcelona i Chelsea com a possibilitats, amb el pas de les hores en el club culer són cada cop més optimistes que la situació s’acabi resolent cap als seus interessos. I és que el club londinenc és a prop de retirar-se de la cursa, cansat d’esperar un futbolista que prefereix anar al Barça. Així ho han palesat els gestos de Koundé en els últims dies. A finals de la setmana passada, divendres, estava a punt de signar amb el Chelsea, que ja ho té tot enllestit amb el Sevilla. De fet, davant la imminència del traspàs, el defensa no va entrar en la convocatòria per a la concentració que el Sevilla es disposava a dur a terme a Portugal, però durant aquell mateix dia hi va haver un gir dels esdeveniments. Koundé, tot i no estar citat, va presentar-se a la tarda a la ciutat esportiva del Sevilla, va demanar a l’entrenador, Julen Lopetegui, que el deixés viatjar amb l’equip a terres portugueses, i hi va anar, i encara hi és. Sense entrenar-se amb el grup, ni jugar partits, el central espera ara una resolució que ja hauria pogut ser de color blue la setmana passada, si ell hagués volgut, però la seva voluntat va ser aguantar i ara és més a prop de ser blaugrana.

Tot plegat s’ha de solucionar molt aviat. Menys el Barça, que ja parla amb el Sevilla, que demana uns 60 milions d’euros, tothom té pressa i el cas no pot allargar-se més. La competició comença d’aquí a 18 dies i tant el Sevilla com el Chelsea tenen pressa per tancar el tema. L’entitat andalusa necessita diners per fitxar i reforçar-se, i la londinenca vol aconseguir els serveis del defensa o fixar-se un altre objectiu. “No hi ha res de nou, no hi ha res de nou”, va dir ahir Thomas Tuchel, el tècnic del Chelsea, preguntat per Koundé. El preparador alemany, desesperat per la mala pretemporada que està protagonitzant l’equip que dirigeix, reclama fitxatges. “Estic lluny d’estar relaxat”, va reconèixer l’entrenador, que va afegir que ara mateix el Chelsea “no és competitiu”.

Tampoc Koundé pot esperar-se gaire més. El jugador de 23 anys va incorporar-se a la disciplina del conjunt sevillista ara fa una setmana, després de les vacances que li van ser ampliades per haver disputat la UEFA Nations League amb França i sotmetre’s després a una operació al pubis. Encara no s’ha exercitat de manera normal. El defensa fa una setmana que s’entrena en solitari per no posar en risc una operació que està en compàs d’espera, encara que al Barça la veuen encaminada. Xavi espera al central que desitja.

S’avançaran les obres del Camp Nou

El Barça iniciarà les obres al Camp Nou abans del previst. L’1 de setembre es posaran en marxa els treballs de preparació d’una part de la tercera graderia del gol sud, que serà enderrocada. Aquests treballs previs, que començaran l’1 de setembre, consistiran en el desmuntatge d’equips i d’instal·lacions, de les zones de restauració, de seients i la retirada del videomarcador. I s’acceleraran aprofitant l’aturada pel mundial del Qatar, que es jugarà del 21 de novembre al 18 de desembre.

Les obres, que acabaran el 31 de desembre i costaran com a màxim 4,6 milions, afectaran 3.782 localitats del gol sud. D’aquestes, 3.182 corresponen a socis abonats, als quals es reubicarà o se’ls oferirà una moratòria temporal en el pagament de l’abonament. Els 1.215 abonats de segona graderia que passaran d’estar coberts a estar descoberts també tindran una adaptació del preu.

Aquesta matinada (2.30 h), nou partit contra el Juventus

Ja a Dallas, l’equip va fer ahir dues sessions d’entrenament, amb la mirada posada en el partit que avui (aquesta matinada a Catalunya, a les 2.30 h, La 1/TV3) disputarà contra el Juventus. El conjunt dirigit per Massimiliano Allegri, també amb cares noves com ara les de Paul Pogba, Ángel di María o Bremer, i liderats per l’ariet Dusan Vlahovic, està preparant-se també als Estats Units, on dissabte va jugar i guanyar (2-0) el primer partit de la pretemporada contra el Guadalajara. El Barça, doncs, se les haurà amb l’equip bianconero al Cotton Bowl Stadium de Dallas, en un altre test perquè els nous fitxatges i l’equip continuïn el procés de rodatge. De moment, el grup orientat per Xavi Hernández no ha perdut en terres nord-americanes amb dues victòries contra l’Inter Miami (0-6) i el Real Madrid (0-1). Aquest contra els italians serà el penúltim enfrontament de la gira per als culers, ja que dissabte 30, a Nova York, on es desplaçaran demà després de fer nit a la ciutat de l’estat de Texas un cop acabat el matx d’avui, tancaran el periple pels EUA contra el New York Red Bull.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)