Barça

Cap a Eindhoven

Feina feta. El Barça disputarà la final de la Champions a Eindhoven el pròxim 3 de juny després d’eliminar el Chelsea en un partit igualat a l’Spotify Camp Nou (1-1). Serà la quarta final de la història, la tercera de forma consecutiva d’un equip que continua fent història.

El Chelsea ha començat pressionant a dalt, conscient que el marcador no li era favorable. El Barça ha saltat a la gespa nerviós, tenint problemes en la sortida i perdent algunes pilotes en zones compromeses. De mica en mica, l’equip de Jonatan Giráldez ha pogut començar a adormir el joc a través de possessions llargues, però estèrils. El conjunt anglès estava ben plantat, amb una línia defensiva de cinc jugadores que tapava bé els espais. Aquí ha pres importància la figura de Mariona, que actuant per dins aconseguia moure la defensa i deixar tota la banda esquerra per a Fridolina Rolfö. La sueca ha fet la centrada que ha acabat amb gol anul·lat a Graham Hansen per previ control amb les mans (8’). Just després l’ha tingut Oshoala, però el seu xut ha sortit per sobre del travesser (9’). El duel ha començat a travar-se i el Barça, empès per un Camp Nou que s’ha anat omplint, s’ha mostrat imprecís en els controls, les passades i les decisions finals. L’única jugadora que podia desbordar era Graham Hansen, endollada des del primer moment i encarant des de la banda dreta constantment. Una centrada seva l’ha deixat passar Aitana, que també ha provat de desequilibrar, i ha acabat amb un xut massa alt de Mariona (27’). Ha estat l’últim avís clar de les blaugrana, que tenien problemes per a generar davant un Chelsea que, com en l’anada, també ha estat capaç de tenir la pilota en molts moments i fer córrer el conjunt de Giráldez.

En el segon temps, el guió no ha canviat. El Chelsea no tenia excessiva pressa, com si estigués esperant que arribés el seu moment per poder igualar l’eliminatòria. En canvi, el Barça buscava la forma d’acostar-se a la porteria de Berger i encarrilar el duel. Les dificultats per arribar en combinació, han portat a Rolfö a provar-ho des de lluny, però el seu xut ha sortit fora per poc (47’). També ho ha intentat Hansen després d’una jugada individual en què s’ha complicat la vida i ha perdut possibilitat de rematada (56’). El conjunt d’Emma Hayes trobava algun espai i ha trepitjat l’àrea de Paños, però sense posar a prova la portera alacantina. Giráldez ha mogut la banqueta fent entrar Engen i Salma per Walsh i Oshoala i, poc després, el Barça ha trobat el premi del gol. Paredes ha servit una falta des de camp propi que Mariona ha descarregat de primeres per a Aitana. La migcampista de Ribes ha conduït fins a la frontal, fixant a les centrals, i ha distribuït per Hansen, que ha enviat la pilota al fons de la xarxa amb l’ajuda de Carter (63’). El Camp Nou ha esclatat, però l’eufòria s’ha convertit en xiulets i nerviosisme davant la diana de l’empat anglesa, que no s’ha fet esperar. Kerr ha guanyat l’esquena de Marta en una transició ràpida. Paños ha tapat bé el xut de la davantera del Chelsea, però l’esfèrica ha quedat morta al punt de penal i Reiten ha igualat l’electrònic (67’). Les angleses feien mal per la banda esquerra i Giráldez ha fet entrar Crnogorcevic en el lloc de Marta. També les blues han fet un pas endavant amb la incorporació de James i Harder, dues jugadores ofensives i desequilibrants, per intentar forçar la pròrroga. El Chelsea ha donat algun ensurt, però la mala notícia per al Barça en el tram final del partit ha estat que Aitana ha abandonat el camp amb molèsties. El temps passava lentament, però els 72.262 espectadors no han deixat d’animar al Barça, que ha fregat la sentència en un xut de Salma que ha tret Berger amb una bona mà (88’). Les blaugrana han jugat amb intel·ligència, movent l’esfèrica i esgarrapant segons valuosos per segellar la classificació, que s’ha celebrat amb eufòria amb el xiulet final.

El rival de la final sortirà de l’eliminatòria entre l’Arsenal i el Wolfsburg. Dilluns, el partit definitiu a l’Emirates Stadium. En l’anada van empatar a dos gols.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)