Barça

Jordi, maleta feta

Jordi Cruyff refusa l’oferta de renovació que li havia fet arribar el club i oficialitza la seva marxa del Barça, efectiva el 30 de juny

Laporta perd un altre home de la seva confiança

El cognom Cruyff sempre es mou al compàs del número 14. Aquesta vegada tampoc ha estat una excepció. Catorze dies després que el club comuniqués l’adeu de Mateu Alemany un cop hagi acabat la temporada, ara ha estat Jordi Cruyff el següent a oficialitzar la seva marxa del FC Barcelona. El dia 30 de juny es desvincularà de l’entitat. No renova. Decisió presa i comunicada. Ahir al matí ho va dir personalment al president. Un altre revés per a Joan Laporta. Un mes de maig de comiats: Mateu, Sergio Busquets i ara Jordi. Sortides importants als despatxos i al vestidor.

Jordi Cruyff s’havia agafat un període de reflexió per decidir el seu futur. S’havia marcat el mes de maig com a termini i li han acabat sobrant 15 dies. El comunicat de l’adeu de Mateu Alemany va emetre’s a un quart d’onze de la nit d’un dimarts [2 de maig], minuts després que el Barça guanyés per 1-0 a l’Spotify Camp Nou contra l’Osasuna, amb un gol in extremis de Jordi Alba. La notícia va agafar en fred tots els professionals que estaven tancant cròniques a la zona de tribuna de premsa. Aquesta vegada tot ha estat més reposat. Jordi Cruyff ha esperat a comunicar la seva decisió un cop el Barça ja ha estat campió de lliga. Fins i tot dilluns va ser partícip de la rua dels campions, que va tenir lloc pels carrers de Barcelona. Jordi ho va viure des de dins, com un integrant més de la festa, però en el seu cap la decisió ja estava madurada, meditada i presa. Faltava una última conversa amb el president, que es va produir finalment ahir. Degut al gran vincle que uneix Laporta amb la família Cruyff i a la bona sintonia que hi ha teixida des de fa anys entre ells dos, Jordi va voler parlar personalment amb el president. Xavi Hernández olorava el desenllaç. Quan els busos de la rua van passar per la zona de plaça Urquinaona, l’staff tècnic va començar a cantar “Jordi, quédate!”. Els càntics del cos tècnic van ser un spoiler gràfic d’una notícia que s’acabaria consumant hores després.

Xavi volia la continuïtat de Jordi Cruyff, i més després de l’anunci de Mateu Alemany. Jordi ha estat una peça cabdal dins l’àrea esportiva en els últims anys i un bon pont entre la directiva i el vestidor. També va ser en el seu dia una figura important en la transició Koeman-Xavi. Cruyff deixa el seu càrrec de director esportiu després de dos anys en el club. Hi va arribar l’estiu del 2021, un cop desvinculat del club xinès Shenzhen FC. Segons el comunicat emès pel club, marxa “per emprendre nous reptes professionals”. L’aposta que ha fet el club amb Deco no ha influït en la seva decisió. Ell tenia altres motius que el convidaven a fer aquest pas abans de l’aparició del nom de Deco com a substitut de Mateu Alemany.

Jordi Cruyff ja no havia estat present en algunes de les reunions dels últims dies. El 9 de maig ja no va assistir a la trobada entre Laporta i Deco, i tampoc a una reunió posterior dies després entre Xavi i Deco. Era també una bona pista. Jordi considera que el seu cicle en el Barça ja estava esgotat. Marxa satisfet de la feina feta. Hi ha estat només dos anys, però considera que ha complert amb la missió que Laporta li havia encarregat: ajudar en la reconstrucció de l’equip. El doblet de lliga i supercopa són un bon botí i la demostració que el Barça torna a ser un Barça guanyador. Ara vol afrontar nous reptes professionals. Lícit.

PAL DE PALLER

Xavi considerava cabdal la figura de Jordi i en la rua va demanar la seva continuïtat

MARXA SATISFET

Després de dos anys, creu haver complert la tasca de reconstruir la plantilla

GESTIÓ DELS TEMPOS

Tenia presa la decisió fa dies, però ha esperat que el Barça fos campió de lliga
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)