Barça

Matrícula d’honor

Aitana Bonmatí ha tancat un curs magnífic amb el Barça i ja mira al mundial

Xavi Llorens, que la va fer debutar, diu a aquest diari que la Pilota d’Or hauria de ser per a la de Ribes

Rep la pilota enganxada a la banda, amb un control orientat que l’acosta a l’àrea. El més fàcil és centrar, però ella veu de reüll l’arribada de la defensa a tota velocitat. Retalla, la deixa asseguda a terra, aixeca el cap i posa la pilota al lloc exacte on entra la seva companya al mig del camp, Patri Guijarro. Gol. 2-2. És una de les últimes delicatessen que Aitana Bonmatí regala en aquesta edició de la Champions League. Una de les moltes que ja havia deixat pel camí fins a Eindhoven. Cinc gols i vuit assistències que la converteixen en la futbolista amb més incidència golejadora de tota la competició. Això, combinat amb una col·lecció de moviments, fintes, conduccions i detalls de qualitat, a banda d’un caràcter guanyador, li dona el merescut premi a la millor jugadora del torneig.

Demà passat, 18 de juny, farà set anys del debut oficial d’Aitana amb el primer equip del Barça. Va ser en un Real Sociedad-Barça de quarts de la copa (1-5). La de Ribes va entrar per jugar el darrer quart d’hora, temps suficient per regalar una assistència a Bárbara Latorre. No es va arronsar pas. Va mostrar “la personalitat i la valentia” que van conduir l’aleshores tècnic, Xavi Llorens, a fer-la debutar. Això és el que més li va cridar l’atenció d’ella quan encara era futbolista del filial. La mateixa personalitat i valentia que Aitana ha continuat mostrant cada temporada amb el Barça fins a ser una peça essencial, admirada arreu, referent per a nens i nenes, com la resta de les companyes d’un equip que ha tornat a conquerir Europa.

L’any d’Aitana

Aitana Bonmatí, inconformista de mena, acumula moltes temporades a un altíssim nivell. Per alguna cosa va ser l’MVP de la final de la Champions del 2021 a Göteborg. Li han preguntat molts cops al llarg d’aquest any si era el seu millor any. Ella no ha canviat ni una coma del seu discurs. “Cada temporada intento millorar, però no crec que hagi fet un pas endavant. Porto uns anys molt bons.” Reivindicació d’una feina que fa temps que executa a la perfecció, però que potser no s’ha valorat. Altres noms han destacat per damunt, entre altres el d’Alèxia Putellas. La capitana ha estat absent durant gairebé tota la temporada per lesió i això va concentrar els focus en Aitana. En una nova líder. “Sempre hi ha una jugadora que et fa ombra. S’ha donat més visibilitat al que fa l’Aitana, que ja ho feia abans, però no es veia tant. Tinc un afecte especial a totes les jugadores que he tingut i si ara la gent està descobrint Aitana jo me n’alegro perquè s’ho mereix. No sabeu com s’ha sacrificat per venir a entrenar”, explica l’exentrenador del Barça Xavi Llorens a aquest diari.

I els focus continuaran. La migcampista de Ribes jugarà finalment el mundial d’Austràlia i Nova Zelanda d’aquest estiu després d’haver acostat posicions amb la federació. L’aparador més gran del món del futbol podrà gaudir d’ella. Una participació que incrementa encara més les seves possibilitats de guanyar la Pilota d’Or, en què tothom la situa com a favorita. I ella també n’és conscient, d’això. “Quan Alèxia va guanyar la primera Pilota d’Or, la gent em preguntava qui seria la pròxima jugadora catalana a aconseguir-la. Jo deia: “Aitana.” L’Alèxia és l’Alèxia, però l’Aitana té el seu espai i crec que ara tothom ha obert els ulls i la valora. Per mi no és cap sorpresa”, diu Xavi Llorens, que ho té clar: la 14 blaugrana hauria de ser la futbolista que el pròxim 30 d’octubre reculli a París la Pilota d’Or. “Ho té tot de cara. Veurem si fa un mundial com l’Eurocopa de l’any passat, en què va ser la més destacada. Hi ha un moment de la vida que et pot marcar i l’Aitana el té ara. Els que manen poden decidir que sigui la propera Pilota d’Or, però jo ho tinc bastant clar. Com amb Alèxia o Patri, que també hi està a prop. Són jugadores que enganxen, agraden i tenen aquest ADN del futbol que ens agrada. Per mi són totes tan bones que m’és indiferent qui guanyi”, assegura Llorens.

Lliga, Champions –amb MVP– i supercopa –amb doblet en la final–. Ara, el mundial. Qui sap si la Pilota d’Or. Està sent l’any d’Aitana, però encara ho pot ser més.

L’APARADOR

A l’Eurocopa ja va destacar, formant part de l’onze ideal, i finalment jugarà el mundial
Tothom ha obert els ulls i la valora. Ho té tot de cara per guanyar la pròxima Pilota d’Or
Xavi Llorens
EXENTRENADOR DEL BARÇA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)