Barça

Una espera desconcertant

Ansu Fati. El Barça i Jorge Mendes miren d’arribar a un acord sobre què fer amb el jugador mentre disputa la Nations League amb la selecció

Durant tota la temporada s’ha posat en dubte la continuïtat d’Ansu Fati al Barça i cada partit servia per decantar la balança cap a un costat o cap a un altre depenent de l’espectacle donat sobre la gespa, i ara ha arribat el moment d’assistir al capítol final d’aquesta llarga telenovel·la, que ha estat plena de missatges contradictoris i declaracions vacil·lants de la directiva del FC Barcelona i també de Xavi.

El tècnic blaugrana és qui més preguntes ha hagut d’afrontar sobre el tema i en l’últim mes de competició les seves paraules enviaven, entre línies, més pilotes fora que no pas dins. Així com amb altres jugadors les respostes sempre han sonat contundents, amb Fati es remetia al pla de viabilitat de la lliga i la condició econòmica del Barça per parlar de la seva continuïtat a l’entitat, on és des de fa més d’una dècada, ja que hi va arribar procedent del Sevilla per incorporar-se amb només 9 anys al futbol de base.

Però és que, en aquest serial, la veritat, és que cadascú hi diu la seva. Dilluns passat, el superagent Jorge Mendes va arribar a Barcelona per tractar, entre d’altres, la carpeta Ansu Fati, amb una posició molt clara: “Ansu vol quedar-se. En els últims dos enfrontaments ha marcat tres gols, què més vols? És un fenomen i algun dia guanyarà la Pilota d’Or”, va deixar anar el portuguès abans d’agafar el vol cap al pròxim destí europeu dins la gira intensa que li espera aquest estiu.

Grans expectatives o campanya de màrqueting per convèncer el Barça perquè es quedi o potser per mirar d’aconseguir un xec ben substanciós del millor postor, com el que espera i desitja el club blaugrana, i és que la directiva catalana va fixar el seu preu en 80 milions d’euros, tot i que no sembla que ningú estigui disposat a mossegar l’ham a aquest cost. Si la via d’assegurar-se una bona queixalada amb la venda d’Ansu no prospera, el FC Barcelona obriria l’opció d’una cessió, ja que no hi ha dubte que el club vol que recuperi confiança i competitivitat, però lluny de Montjuïc.

El 10 del Barça va renovar el seu vincle amb el club el 2021 i, actualment, té contracte vigent fins al 2027 amb una clàusula de rescissió de 1.000 milions d’euros. A més, és un dels jugadors que té una de les fitxes més altes, tot i que el seu rendiment al camp no hagi marcat la diferència des que va lesionar-se al genoll exceptuant alguna actuació puntual de gran qualitat. Tot i així, aquesta temporada ha anotat 10 dianes i s’ha convertit en el segon golejador de l’equip, darrere de Robert Lewandowski.

Ansu està vivint els últims passos d’aquest entramat des dels Països Baixos, on està disputant la Nations League amb la selecció espanyola. Luis de la Fuente va cridar a última hora el davanter per cobrir la baixa de Nico Williams, lesionat al peu esquerre, però el blaugrana tampoc havia entrat en la primera llista del tècnic de la Rioja, feta al març. Dijous, en la semifinal contra Itàlia, Fati va disputar els 16 minuts finals del matx, quan estava empatat a un, en substitució de Yeremy Pino.

PARAULA DE JORGE

L’agent diu que Ansu Fati no vol marxar i que guanyarà la Pilota d’Or algun dia

INTENCIÓ DEL CLUB

El Barça pretén ingressar no menys de 80 milions d’euros amb la venda
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)