Barça

PARTITS MEMORABLES AL CAMP NOU BARÇA-ATLÉTICO

22-12-1973 (LLIGA)

L’obra d’art de Johan Cruyff

El davanter va ser l’autor d’un dels gols més espectaculars que es recorden al Camp Nou, amb una definició acrobàtica, pel qual el van batejar com “l’holandès volador”

El Barça guanyaria la lliga després de 14 anys en blanc

Barça 2 Atlético 1

BARÇA:Sadurní, Rifé (Gallego, 29’), Torres, De la Cruz, Marcial, Asensi, Juan Carlos, Costas, Sotil, Cruyff, Rexach.ATLÉTICO:Reina, Melo, Heredia (Adelardo, 61’), Eusebio, Ovejero, Capón, Bermejo, Salcedo, Benegas, Bezerra (Luis Aragonés, 85’), Gárate.GOLS:1-0 (44’) Cruyff. 2-0 (56’) Rexach. 2-1 (63’) Gárate.ÀRBITRE:Bueno Perales.T.G:Al local Gallego i als visitants Ovejero i Bezerra.T.V.:Cap.PÚBLIC:Uns 100.000 espectadors al Camp Nou.

El 22 de desembre del 1973, Johan Cruyff va fer el gol més espectacular que se li recorda amb la samarreta blaugrana. En aquell moment el millor jugador del món acabava d’arribar al Barça després de deu temporades defensant els colors de l’Ajax. Va aterrar a Barcelona amb la temporada ja començada, però això no li va impedir aclimatar-se ràpidament al joc i començar a fer de les seves. En el seu sisè partit com a culer, en un Camp Nou ple a vessar, amb 100.000 espectadors, ja va deixar palesa la seva qualitat i esplendor amb un autèntic golàs que va fer la volta al món i que, encara avui, els amants del futbol el tenen gravat a la retina.

Era la jornada 15 de lliga i el Barça, primer classificat, s’enfrontava a l’Atlético, vigent campió i l’únic equip que podia plantar-li cara per guanyar un campionat que els blaugrana no obtenien des de feia 14 anys. L’esmentada acció es va gestar en els últims instants de la primera part. Carles Rexach, en el minut 44, tenia la pilota als peus a la banda dreta. El noi de Pedralbes va aixecar la vista i va veure Cruyff dins l’àrea. Amb una centrada mil·limètrica, va buscar-lo al segon pal de la porteria contrària. Semblava impossible que l’holandès pogués rematar, ja que la pilota anava molt alta. Tot i això, quasi desafiant la gravetat, el davanter es va enlairar amb un salt acrobàtic i va caçar la pilota per enviar-la al fons de la xarxa de la porteria defensada per un exblaugrana, Miguel Reina. Sens dubte, un dels gols més espectaculars en els 66 anys de vida del Camp Nou i que va fer que, aquell mateix dia, la premsa bategés Cruyff com “l’holandès volador”. En aquella històrica tarda, Rexach va ampliar distàncies en la segona meitat, i Gárate va fer el gol de l’Atlético. Amb aquest triomf, el Barça es va refermar en el lideratge i va acabar guanyant la lliga després de 14 anys d’espera.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)