Barça

L’adeu és qüestió de temps

El PSG no paga la clàusula de 50 milions d’euros per Dembélé, la qual passa a ser avui de 100 milions d’euros

El Barça accepta negociar amb el club parisenc el traspàs de l’atacant francès, que té decidit posar rumb cap a París

No es va fer ahir, però es farà aviat. Ousmane Dembélé marxarà del Barça i fitxarà pel PSG. I ahir no es va fer, malgrat que tots els arguments portaven al desenllaç imminent, perquè el club parisenc no va pagar la clàusula de rescissió de 50 milions d’euros existent en el contracte de l’atacant encara blaugrana. Aquesta clàusula era vàlida fins ahir, 31 de juliol, i avui, 1 d’agost, passa a ser de 100 milions. Tot i això, l’operació s’acabarà produint, no pas per 100 milions, però en unes condicions més favorables per al Barça que si s’hagués dut a terme ahir, ja que si el PSG hagués activat l’esmentada clàusula de 50 milions, l’entitat culer només hauria ingressat 25 milions, ja que els altres 25 eren, perquè així estava estipulat en el contracte, per a Dembélé i el seu representant, el controvertit Moussa Sissoko.

L’extrem francès ja té decidit que vol jugar al PSG. Tenia una oferta del Barça per renovar el contracte, que expira la temporada vinent, el 31 de juny del 2024, però és molt inferior econòmicament a la que li posa sobre la taula l’entitat presidida per Nasser al-Khelaïfi. Des de França, van indicar que l’acord entre el futbolista i els parisencs és de cinc temporades, amb una fitxa de 20 milions anuals. El club culer no hi pot arribar, i tampoc vol. Tot i això, Dembouz no volia sortir malament del Barça, pagant unilateralment la clàusula de 50 milions, i així ho va fer saber ahir a l’entitat blaugrana mitjançant una carta en què va demanar que es posés d’acord amb el PSG per negociar. I el Barça va acceptar. Tampoc tenia una altra sortida, l’entitat presidida per Joan Laporta. En el cas d’enrocar-se, corria el risc d’acabar cobrant només 25 milions d’euros i d’aquesta manera s’assegura més diners per un futbolista que hauria marxat gratis la temporada vinent. Ara, el Barça espera una proposta convincent per part del PSG, al qual ha donat cinc dies de termini per presentar una oferta.

Rumb cap a Las Vegas

Enmig de tot plegat, Dembélé continua sent jugador del Barça i, per tant, exercint com a tal. Ahir va volar amb la resta de l’expedició blaugrana des de Dallas, on l’equip ha passat els darrers dies, direcció a Las Vegas, on el conjunt culer tancarà la gira pels Estats Units. L’equip entrenat per Xavi Hernández disputa aquesta matinada (5 h, hora catalana) el darrer amistós de l’estada per terres nord-americanes, contra el Milan a l’Allegiant Stadium de Las Vegas. Caldrà veure quin paper té en l’enfrontament contra els rossoneri Dembélé, que en l’últim, el clàssic contra el Real Madrid (3-0), en què ja hi havia interès del PSG, va ser titular i va marcar una diana. Tot i això, aleshores la situació no estava en el punt en què es troba ara, quan el fitxatge és només qüestió de temps, i tot fa pensar que no disputarà cap minut. L’endemà, l’equip tornarà cap a Barcelona i, llevat que els esdeveniments es precipitin de manera definitiva durant el dia d’avui, Dembélé volarà amb l’equip i, un cop a Catalunya, posarà rumb cap a París, on es posarà a les ordres de Luis Enrique i es trobarà amb un altre exblaugrana com Arnau Tenas.

NEGOCIACIÓ

El Barça dona cinc dies al club parisenc perquè li presenti una oferta convincent

CONDICIONS

El PSG i Dembélé haurien acordat cinc anys de contracte i 20 milions anuals

El Barça tanca la gira aquesta matinada (5 h) contra el Milan

Amb tot el soroll, el Barça tanca aquesta tarda a Las Vegas (20 h), de matinada a Catalunya (5 h), la gira pels Estats Units. Ho farà amb un amistós contra el Milan, el tercer dels que haurà disputat en territori nord-americà després de no poder-se enfrontar amb la Juventus a causa del virus gastrointestinal que va afectar part de la plantilla, de la derrota (5-3) contra l’Arsenal i de la victòria (3-0) contra el Madrid. Ahir, doncs, l’expedició va abandonar Dallas i es va desplaçar a Las Vegas, on ja es va entrenar a l’Allegiant Stadium, l’escenari on s’enfrontarà amb els rossoneri. L’endemà l’equip ja tornarà cap a Barcelona i el següent compromís que tindrà serà el dimarts 8 d’agost contra el Tottenham al Joan Gamper.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)