Gamper de color blaugrana (5-0)

El Trofeu Joan Gamper s’ha quedat a casa. El Barça ha golejat la Juventus per 5-0 en la seva festa davant l’afició, que ha omplert l’Estadi Johan Cruyff amb 5.485 espectadors. Una afició que ha demanat la dimissió de Luis Rubiales en més d’una ocasió i que ha mostrat el seu suport a les futbolistes que no van disputar el mundial amb la selecció espanyola. Amb aquest, l’equip blaugrana suma tres títols aconseguits en les tres edicions que s’han disputat fins ara.

Jonatan Giráldez ha apostat per un onze farcit de jugadores del primer equip, a més de Lucía Corrales i Vicky López. La nova incorporació, Esmee Brugts, ha esperat el seu torn des de la banqueta. En canvi, no hi era Crnogorcevic, amb permís del club. El Barça ha imposat el seu domini des del principi i Pina ha avisat als dos minuts de joc amb un xut que ha sortit fregant el pal. L’electrònic s’ha inaugurat ben aviat gràcies a un bon gol de Graham Hansen, que ha recollit una pilota morta dins l’àrea (5’). Una de les jugadores destacades del partit ha estat Bruna Vilamala. Ella ha disposat d’una doble ocasió claríssima, però el pal i la portera li han negat el gol. En aquesta mateixa jugada, Lenzini s’ha marcat en pròpia porteria (33’). La davantera blaugrana, però, ha trobat premi en l’acció següent rematant de primeres una centrada de Pina. Un golàs (35’). Encara abans del descans, Vicky López ha fet el quart apareixent des de la segona línia (41’).

No hi hagut canvis al descans a les files blaugrana i el partit ha baixat una mica de ritme. El Barça ha continuat dominant, però sense tenir la mateixa efectivitat que en el primer temps. Vicky va fregar la maneta després d’una jugada preciosa entre Pina i Patri, però el seu remat va sortir llepant el pal (69’). També Dragoni, una de les jugadores que va disputar el mundial, ha tingut el gol a les seves botes, però ha definit malament davant la portera italiana (72’). El Barça no marcava, però es divertia. Pina i Patri van meravellar a tothom i van despertar els elogis de l’afició en una combinació màgica en un pam de terreny, però que va acabar en córner. En el llançament de cantonada, Mapi va fer el cinquè (76’). Ja a les acaballes, s’ha produït el debut d’Esmee Brugts amb el Barça. La neerlandesa ha disposat d’escassos cinc minuts, però ha pogut sentir-se futbolista blaugrana per primera vegada.