Barça

L’estrena de Brugts

El Barça celebra la festa del Gamper (19 h, TV3) sense 12 de les mundialistes, però amb la presència del darrer fitxatge

Com el 2021, el Juventus serà el rival de les blaugrana en el tercer test de pretemporada

No serà un Gamper habitual, però el Barça viu avui la seva festa amb el seu trofeu i davant la seva afició inseparable a l’Estadi Johan Cruyff i contra el Juventus (19 h, TV3). En faltaran moltes, concretament 12 futbolistes que venen de penjar-se les medalles d’or, plata i bronze en el mundial i tenen vacances i permís del club per no assistir al Gamper. Però hi seran la resta, com ara Hansen, Engen, Crnogorcevic i Oshoala, que encara no van poder jugar contra el Montpeller, i la cara nova i el gran nom propi de la setmana: Esmee Brugts. La neerlandesa va ser anunciada i presentada dimarts, ahir ja va fer el seu primer entrenament amb la resta de les companyes i avui podria disposar dels primers minuts com a blaugrana si Jonatan Giráldez ho considera. Seria la primera presa de contacte de l’exjugadora del PSV Eindhoven amb la seva nova casa i amb el seu nou equip. La proximitat del debut en la lliga convida a pensar que jugarà per començar a adaptar-se a l’estil de joc blaugrana.

Brugts, de només 20 anys, serà l’únic fitxatge present al Johan, ja que Ona Batlle és una de les futbolistes que van guanyar el mundial diumenge amb la selecció espanyola. Serà una de les moltes absències d’aquesta presentació oficial sense presentació, ja que no està previst cap discurs d’inici de curs per part de Giráldez o d’alguna capitana. Tot i així, hi haurà actes abans i en el descans del duel per amenitzar la vetllada a l’aficionat culer, a més de l’habitual entrega de trofeus, que es farà davant un Johan Cruyff que ahir va penjar el cartell d’entrades esgotades.

Com en el primer

El Juventus va ser rival del Barça en el primer Gamper femení. Va ser el 8 d’agost del 2021. El mateix dia que Leo Messi s’havia acomiadat del club, els dos primers equips es presentaven davant l’afició. Les blaugrana, com passa ara, venien d’aixecar la seva primera Champions. Llavors, triomf per 6-0 contra la vecchia signora. Gairebé tres mesos després de coronar-se campiones d’Europa a Eindhoven, les de Giráldez tornaran a trobar-se amb el conjunt italià en la festa barcelonista. El Juventus es plantarà al Johan amb les baixes, com el Barça, de futbolistes que han disputat el mundial com ara Peyraud-Magnin i Beerensteyn, companya de Brugts amb els Països Baixos.

El Gamper contra les italianes serà el tercer amistós de la pretemporada –s’ha jugat contra l’AEM i el Montpeller– i l’últim test abans de la gira que el Barça farà per Mèxic del 26 d’agost al 2 de setembre. Allà jugarà dos partits més contra el Club América (dia 29) i el Tigres (1 de setembre). Quan les de Jonatan Giráldez tornin a Catalunya, amb la totalitat de la plantilla disponible, se centrarà exclusivament en l’estrena en la lliga, que serà el diumenge 10 de setembre a casa contra el València (21 h).

28 Partits guanyats 22/23 16

1 Partits empatats 22/23 6

1 Partits perduts 22/23 4

118 Gols a favor 22/23 69

10 Gols en contra 22/23 35

DEBUT

La neerlandesa va entrenar ahir amb l’equip i avui podria tenir els primers minuts

REAPARICIÓ

Hansen, Engen, Crnogorcevic i Oshoala també s’estrenaran en pretemporada

PREPARACIÓ

Serà l’últim amistós abans de la gira mexicana, prèvia al debut en la lliga del dia 10

‘SOLD OUT’

El club va informar que s’han esgotat les entrades per a l’enfrontament
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)