Barça

Històric Lamine, frustrat Barça

El Barça es deixa dos punts més a Granada a causa de la inspiració de Bryan Zaragoza, un inici de partit calamitós i un sospitós habitual com Soto Grado

Yamal, amb 16 anys i 87 dies, història viva de la lliga amb el seu gol

Granada 2 Barça 2

BARÇA:Ter Stegen, João Cancelo, Koundé (Araujo, 44’), Christensen, Balde, Gavi, Gündogan, Fermín López (Sergi Roberto, 61’), Lamine Yamal (Oriol Romeu, 76’), Ferran Torres i João Félix. GRANADA:André Ferreira, Ricard Sánchez (Vallejo, 84’), Miguel Rubio, Ignasi Miquel, Neva, Bryan Zaragoza, Gonzalo Villar (Petrovic, 59’), Gumbau, Álvaro Carreras (torrente, 59’), Uzuni (Puertas, 58’), Lucas Boyé (Callejón, 74’). GOLS:1-0 (1’) Bryan Zaragoza. 2-0 (29’) Bryan Zaragoza. 2-1 (45’+1’) Lamine Yamal. 2-2 (85’) Sergi Roberto.ÀRBITRE:Soto Grado (comitè de La Rioja). T.G: a Neva, Miguel Rubio, Bryan Zaragoza, Vallejo i Cancelo.

El nano ha sortit entremaliat. Amb 16 anys i 87 dies, el nom de Lamine Yamal queda escrit en els llibres d’història de la lliga. No té encara l’edat per poder entrenar-se amb el seu propi turisme, però sí que té el talent, l’atreviment i la personalitat suficients per circular sense llicència a tota pastilla per la primera divisió. Lamine veu el semàfor en vermell i passa. Gas! Una vida lluny de la norma. El seu gol a Granada trenca tota regla i el situa com el futbolista més jove de tota la història de la competició. El 8 de setembre, a Tbilisi (Geòrgia), ja va convertir-se en el jugador més jove de tots els temps que ha marcat amb la selecció espanyola i ahir a Los Cármenes va superar el rècord de precocitat de Fabrice Olunga. No serà el gol més complicat de la seva carrera, però sí un dels més importants. Només va haver d’empènyer la pilota al fons de la xarxa, després que l’afavorís un rebot en una jugada embolicada de João Félix dins l’àrea, però és un gol històric i que va ajudar el Barça a rescatar un punt a Granada. Haurien pogut ser tres, però l’huracà Bryan Zaragoza, el calamitós inici de partit del Barça i la figura inestimable de Soto Grado ho van impedir. De nou César Soto Grado. L’àrbitre que en la primera jornada de lliga a Getafe ja va escatimar un penal al Barça en els últims minuts en interpretar que Gavi havia tocat la pilota amb el braç abans de la caiguda d’Araujo dins l’àrea i que va expulsar Xavi Hernández per haver protestat, va tornar a ser protagonista ahir a Los Cármenes invalidant el gol de João Félix en el minut 93 de partit, que hauria significat el 2-3 per al Barça, una altra remuntada èpica com la del dia del Celta i tres punts importantíssims a dues jornades del clàssic del dia 28. João Félix va rematar de cap al segon pal, però Soto Grado va interpretar que Ferran Torres, que sí que estava en posició il·legal, interferia en l’acció. L’aparició del VAR ha servit per corregir errors flagrants, però no per esborrar del futbol errors d’interpretació. Hi ha àrbitres que tenen en aquest buit legal un bon escut. A Soto Grado, després del seu error a Getafe que li va costar car al Barça, el van enviar una jornada a la nevera. Ara pertocaria un bon congelador perquè el gol de João Félix hauria hagut de pujar al marcador perquè la posició de Ferran no condiciona ni Vallejo ni André Ferreira, ni cap defensor del Granada.

El circ de Soto Grado li torna a costar punts al Barça, però no tapa les vergonyes d’un equip que va fer un inici de partit espantós. Disset segons va tardar només el Granada a ferir el Barça. Christensen va fer una passada vertical que va posar en un compromís Gavi, aquest va perdre la pilota davant la pressió de Gonzalo Villar, el Granada es va activar ràpid, Lucas Boyé va col·locar una pilota a l’esquena de Christensen i Bryan Zaragoza va batre Ter Stegen amb un gran xut creuat. Bryan Zaragoza és l’home de moda a Granada. Té 22 anys i fitxa encara del Recreativo Granada però juga com els àngels. Ahir va ser un malson per a la defensa del Barça. En l’1-0 li va guanyar l’esquena a Christensen i en el 2-0 va deixar retratat Kounde. Gumbau va llançar una pilota amb profunditat, Bryan Zaragoza va fer-se fort en la cursa amb el central del Barça, va retallar, va tornar a amagar, va trencar Kounde i va deixar assegut Ter Stegen amb un gran moviment i va definir per dalt lluny de l’abast del porter del Barça. El gol de la jornada.

Mala nit per al Barça i pèssima per a un Kounde retratat en l’acció del gol i, a més, lesionat al genoll, després d’una topada fortuïta amb Gavi, que li va caure a sobre i li va doblegar l’articulació amb l’impacte i tot el pes del cos. Kounde se suma a les baixes de Lewandowski, Raphinha, De Jong i Pedri. Preocupant.

UNA ALTRA LESIÓ

La lesió de Kounde al genoll esquerre provoca ja cinquena baixa per al Barça

MINUT A MINUT

1’ Pèrdua de Gavi davant Gonzalo Villar, s’activa ràpid el Granada, Lucas Boyé connecta amb Bryan Zaragoza i aquest supera Ter Stegen amb un xut creuat. 23’ El xut de João Félix des de fora l’àrea marxa a fora per poc.
29’ Gumbau posa una pilota llarga per a Bryan Zaragoza, que deixa retratat Koundé amb un retall i un segon moviment amb el cos i supera Ter Stegen per dalt.
44’ Araujo entra per Koundé, lesionat al genoll.
45’+1’ Lamine Yamal marca a plaer després d’una jugada embolicada dins l’àrea del Granada i de la lluita de João Félix. 78’ Control orientat d’Araujo i xut sec i ras fregant el pal.
85’ Centrada de Balde i gol de Sergi Roberto rematant en posició de davanter centre. Vallejo i José Callejón fingeixen una doble agressió de João Félix, inexistent en la repetició de les imatges.
88’ Pilota al pal de Bryan Zaragoza.
90’+3’ Gol de cap anul·lat a João Félix, perquè Soto Grado interpreta que la posició il·legal de Ferran condiciona l’acció.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)