Ferran Torres enlaira el Barça al Villamarín (2-4)

Gran victòria del Barça al Benito Villamarín (2-4), un dels camps més complicats i exigents de primera. Aquesta temporada, ni Girona ni Madrid han estat capaços d’endur-se els tres punts. Un hat-trick de Ferran Torres (21’, 48’ i 92’) i un golàs de Joao Félix (90’) han permès al conjunt orientat per Xavi sumar un triomf importantíssim per no perdre pistonada a la lliga. Això sí, el duel no ha estat gens tranquil. Una desconnexió de tot l’equip en el minut 3 de la segona part, ha propiciat el doblet d’Isco (56’ i 59’) en un tancar i obrir d’ulls. En els darrers compassos, però, ha aparegut Joao Félix per apagar el foc i Ferran Torres ha sentenciat en el temps afegit. Amb aquest triomf, el Barça supera l’Athletic i recupera la tercera posició. El jove central de 16 anys, Pau Cubarsí, ha debutat com a titular a la lliga amb una gran actuació.

El Barça ha arrencat el partit amb les idees molt clares, pressionant a dalt i buscant amb intensitat i velocitat la porteria rival. Tot i això, ha estat el Betis el que ha disposat de la primera ocasió en el minut 4, amb una rematada de Luiz Henrique des de dins l’àrea que ha marxat per sobre el travesser. Els blaugrana no han perdut la cara al duel, i en el minut 13 ha arribat la primera oportunitat pel quadre català, amb una vaselina de Pedri que també s’ha escapat per sobre la porteria defensada per Rui Silva. En la segona oportunitat, els de Xavi ja no han perdonat. En el minut 21, Ferran Torres només ha hagut d’empènyer la pilota després d’una gran assistència de Pedri per avançar al Barça en el marcador. Gol que feia justícia al que s’estava veient sobre el terreny de joc. En els últims compassos de la primera part, Lamine Yamal, que ha fet un autèntic partidàs, ha estat a punt d’ampliar distàncies amb una fuetada des del balcó que s’ha estavellat al pal (38’). També Lewandowski, que ha enviat l’esfèrica al fons de la xarxa però el seu gol ha estat anul·lat per fora de joc (45’).

A la represa, el guió ha continuat sent el mateix, i el segon gol no ha tardat en arribar. En el minut 48, Ferran Torres ha situat el 0 a 2 en el marcador amb una rematada en la frontal de la petita després d’una jugada descomunal de Lamine Yamal. Amb aquest resultat, el Barça ha fet un pas enrere, entregant la possessió de l’esfèrica al conjunt andalús. Ha passat factura. Isco ha aprofitat un mal refús d’Iñaki Peña per escurçar distàncies amb un xut inapel·lable des de l’interior de l’àrea (56’). Poc després, el mateix Isco ha neutralitzat el 0 a 2 inicial amb un segon gol (59’). Desconnexió total. En aquest moment, Vitor Roque ha entrat en el lloc de Lewandowski per esperonar l’equip, que veia com el seu equip ressuscitava. Precisament, el brasiler l’ha tingut en el 70’ amb una bona desmarcada, però un xut molt precipitat que no ha trobat porteria. En el darrer minut de partit, ha aparegut Joao Félix per apagar el foc amb un golàs i situar el 2 a 3 (90’). Ferran Torres ha sentenciat el duel en el temps afegit (92’). Hat-trick del valencià per enlairar al Barça i continuar vius en la lluita pel títol de lliga.