ACB

Més difícil del que es pensava

Marc Gasol no començarà la temporada 2023/24 amb el Girona

El pivot, que demana disculpes “a la gent que n’està pendent, perquè no és fàcil”, i paciència, diu que és “el més intel·ligent” i després “ja ho veurem”

Marc Gasol (2,15 m, 1985) no començarà la temporada 23/24 amb el Girona, el club que va fundar i que presideix, del qual és jugador des que, el desembre del 2021, s’hi incorporava en la LEB Or, un cop tancada la seva etapa en l’NBA. “Està sent un exercici introspectiu més complicat del que jo preveia; normalment ho veus tot més objectivament, però quan t’hi poses i ho tens al davant no és tan senzill”, afirma en un vídeo de 15 minuts i mig difós pel club mitjançant el seu perfil de Linkedin, en què assumeix: “El més intel·ligent és no començar la temporada amb el Bàsquet Girona, i després ja ho veurem.” El pivot, que va debutar en la lliga amb el Barça el curs 2003/04 i va marxar sent-ne l’MVP el 2008 en la seva segona temporada en el desaparegut CB Girona, va disputar 30 partits el curs passat, amb 9,2 punts, 5,2 rebots, 1,5 assistències i 14,4 de valoració en 21:16 de mitjana.

Estabilitat

Gasol repassa l’actualitat del club, que té deu anys de vida i que vol estabilitzar a tots els nivells. És el cas del primer equip, en el segon curs a l’ACB: “Tenim moltes ganes i il·lusió amb en Salva i el seu staff. Ve amb molta il·lusió i està molt ben preparat”, diu sobre el nou entrenador, de qui destaca que té un caràcter i uns valors molt sòlids i en sintonia amb el club. “És una constant evolució, has de trobar fórmules per trobar la sostenibilitat tan desitjada”, posa sobre la taula pel que fa al club, del qual destaca la digitalització. L’econòmica, la mediambiental i la social, són les tres línies que assenyala com a “importants i necessàries”. “Molt contents” és la valoració de l’any que fa que van de bracet amb l’Uni Girona pel que fa a la base, en què han eduït els equips. “Tenim molt bona relació amb altres equips, i amb l’Uni tenim un projecte molt especial”, exposa.

“És el resultat d’una gran tasca, comptem amb gent amb molta energia i grans professionals que miren de reinventar-se i pensar en gran perquè la gent que ve a Fontajau s’ho passi bé”, és la visió que té de la resposta de l’afició, que torna a esgotar els abonaments i manté la llista d’espera. Una nova mascota, la Cocollona, i “més coses que espero que es puguin dir, com l’himne, que ens fa il·lusió que engresqui i uneixi la gent”, són les novetats que anuncia Gasol, que també exposa la situació dels equips separats en la fundació, per la base masculina i femenina i en cadira de rodes, i els equips professionals masculí i de 3x3.

Millora

“És molt equilibrada. Ens hem trobat que molts jugadors volen venir, i diu molt del club i de la ciutat”, explica el president sobre la plantilla, que ja prepara el segon curs de l’equip a l’ACB i el seu procés de confecció. El president reconeix que han buscat cobrir les mancances com el llançament de tres i trobar jugadors que encaixessin.

“Millorar l’anterior: voldria dir que no patirem i hi tenim molta confiança”, és l’objectiu que vol assolir amb el lideratge de Salva Camps. “Sé segur que no començaré la temporada. M’està costant prendre la decisió”, reconeix sobre una decisió, no començar, que qualifica d’“intel·ligent”. “Sentia que l’equip ho necessitava, i així ho vam tirar endavant”, recorda sobre com de just va arribar en l’aspecte físic al final del curs passat, que va acabar amb molèsties al peu.

“Has de prendre una decisió que no és gens fàcil, que té un impacte molt gran primer en tu i després en tothom que t’envolta”, manifesta Gasol, que destaca que hi pensa en tot moment i demana paciència, alhora que reconeix que serà a Fontajau perquè una de les seves tasques serà representar el seu club.

ELS CLUB

La fundació per als equips de la base, l’himne o la mascota, entre les novetats

LA PLANTILLA

“És molt equilibrada. Ens hem trobat que molts jugadors volen venir”

Gyorgy Goloman, la peça que falta per tancar l’equip

“Queda un noi més per venir, un interior. I amb ell donem per tancada la plantilla”, explicava Marc Gasol en l’entrevista, referint-se a una plantilla que, a banda de la d’Aíto a la banqueta, presenta vuit baixes respecte de la temporada del debut, sense comptar la seva (serien nou). El Girona, que ja tenia Quino Colom amb contracte en vigor i que a l’estiu ha renovat Jaume Sorolla, Èric Vila i Maxi Fjellerup –tots tres formaven part de l’equip que va pujar de la LEB Or–, ha fitxat Ike Iroegbu, Markel Brown, Mindaugas Susinskas, Yves Pons i Stefan Dordevic. A més, el Barça li ha cedit Juani Marcos i Sergi Martínez. La peça que falta, i segons va avançar el periodista d’aquest diari Arnau Madrià, és Gyorgy Goloman (2,11 m, 1996). És un pivot hongarès –el Girona començaria amb Brown com a únic extracomunitari– que acaba de jugar en el Lietkabelis lituà i que va jugar a la Universitat d’UCLA (2014-18). Després d’un any en l’equip de desenvolupament dels Knicks, va anar al Japó. L’Spirou Basket belga i el Falco Szombathely hongarès van ser els seus equips les dues temporades abans d’acreditar 6,7 punts i 3 rebots en 19 minuts de mitjana en el seu últim equip.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)