ACB

El Barça segella la victòria contra el Río Breogán en l’últim quart (63-79)

Un parcial de 0-15 en 6 minuts ha estat determinant

El Barça ha recuperat la bona dinàmica, també a la lliga ACB, amb un triomf contundent contra el Río Breogán (63-79). Tot i que sempre ha manat en el marcador, l’equip blaugrana no ha pogut sentenciar el duel fins a l’últim quart (12-21), en què ha fet un pas endavant en defensa just quan l’equip gallec s’havia col·locat amb un inquietant 58-60. Pel Barça, ha brillat amb llum pròpia Jan Vesely, amb 14 punts sense errades (7 de 7), 7 rebots i 14 punts de valoració.

El Barça ha començat amb una marxa més, tant en atac com en defensa (7-15). Sajus, des de la pintura, ha donat aire al Río Breogán i l’aparició de Justin Anderson, debutant en el conjunt gallec, ha fet un altre impuls a l’equip local i ha tancat el primer quart amb el resultat més ajustat (19-21). L’efectivitat en els triples i amb un joc eminentment coral –en 16 minuts ja havien anotat els 11 jugadors que havien saltat a la pista– els de Roger Grimau han ampliat la renda fins als 10 punts (21-31). El Río Breogán no s’acabava de desenganxar del partit, però la connexió txeca Satoransky-Vesely també brillava en atac i el Barça arribava a l’equador amb un parcial favorable de 31-39.

El tercer quart s’ha convertit en un intercanvi de cistelles (20-19). El Barça mantenia la iniciativa, però el Río Breogán continuava ben viu amb desavantatges que oscil·laven entre els 5 i els 10 punts. L’equip gallec ha començat l’últim període a totes i amb un triple de Momirov i quatre punts consecutius d’Anderson, aprofitant les pèrdues pilota blaugrana ha ajustat el resultat fins al 58-60. El temps mort de Grimau ha estat molt productiu. El Barça ha tallat en sec la reacció gallega i amb un parcial de 0-15 ha sentenciat el duel. Amb un gran defensa, l’equip català ha deixat els locals sense veure cistella durant 7 minuts.