Eurolliga

Un castell de cartes

El Barça es deixa remuntar una gran primera meitat a la pista del Virtus, amb un 17-2 entre el final del tercer quart i l’últim

Virtus Bolonya 80 Barça 75

VIRTUS SEGAFREDO BOLONYA:Cordinier (10), Belinelli (21), Shengelia (14), Hackett (14), Dunston (1) –cinc inicial–; Lundberg (21), Smith, Dobric (2), Mascolo (2), Cacok, Mickey (8) i Abass. 17/40 de 2, 11/25 triples (4 Lundberg), 13/20 tirs lliures, 38 rebots (9 Shengelia), 17 assistències (6 Hackett) i 92 de valoració (21 Lundberg).FC BARCELONA:Da Silva (3), Vesely (13), Kalinic (7), Satoransky (9), Laprovittola (9) –cinc inicial–; Paulí, Brizuela (9), Hernangómez (15), Abrines (6), Parker (4) i Jokubaitis. 23/38 de 2, 7/20 triples (2 Laprovittola i Abrines i 1 Kalinic, Satoransky i Parker), 8/12 tirs lliures, 33 rebots (6 Vesely), 20 assistències (8 Laprovittola) i 78 de valoració (18 Hernangómez).PARCIALS:18-24, 15-21 (33-45), 23-16 (56-61) i 24-14 (80-75).

El Barça torna de Bolonya amb una oportunitat de distanciar-se d’un rival directe perduda, vist que en la primera meitat arribava a manar de 16 (20-36). La bona defensa sobre Shengelia (0 punts al descans) i l’encert de lluny (4/5 triples en el primer quart, 18-24) s’esfumaven i, amb el Virtus envalentit, el 17-2 entre el final del tercer quart i l’inici de l’últim feia que la fortalesa del conjunt català s’ensorrés com un castell de cartes. El millor, que demà hi ha partit al Palau.

Da Silva, esmaixant a passada de Satoransky a 5:52 (41-49) i Vesely també cap avall en la continuació amb Laprovittola a 4:52 (68-65), van ser els autors de les primeres cistelles en joc visitants en el tercer i en l’últim quart, amb els de Luca Banchi dominant el rebot des de l’empenta i minant la moral al rival amb accions com el 3+1 de Belinelli (38-46, falta d’Abrines i addicional fallat) o Mascolo després d’ofensiu donant el tercer avantatge de la nit al Virtus (65-63). Hackett feia petit el Barça amb la tècnica que li assenyalaven a 2:04 per acabar el tercer quart: 51-59 Brizuela. El basc i Willy Hernangómez havien impulsat els visitants des de sota el cèrcol en el segon quart i, en el tercer, eren els únics que donaven senyals de vida en l’atac blaugrana des del triple de Parker (44-54). L’escorta va fer 5 punts seguits (51-61), després dels quals només el pivot i de tir lliure va anotar (61-63).

Els pesos pesants del vestidor van anar de més a menys, des del 0-7 que els donava la iniciativa (3-7 i 5-11) mentre els locals només anotaven de tir lliure o de tres (14-11). Els triples de Laprovittola i Abrines (16-20 i 16-23) feien bona la tasca al darrere, però les pèrdues de l’argentí i la falta en atac que li forçava Hackett (autor del 76-75 de tir lliure) al balear a 38,9 segons del final deixaven el duel en franquícia als locals, que van tenir en el triple frontal de Lundberg puntejat per Vesely a 17 segons (79-75) el colofó.