ACB

Howard estaborneix un Barça inferior al Buesa Arena (103-96)

El base nord-americà registra 37 punts en el retorn de Ricky Rubio a les pistes d’ACB, en un partit dominat pels locals que talla una sèrie de tres triomfs seguits de lliga regular lluny del Palau Blaugrana

El Barça perd davant el Baskonia (103-96) al Buesa Arena en el retorn de Ricky Rubio a les pistes d’ACB, en un enfrontament en què els locals s’han imposat en tots els quarts a excepció del darrer (23-19, 27-23, 32-28 i 21-26). Parker (17 punts) i Hernangómez (16) han estat els màxims anotadors dels visitants, però el veritable home del partit ha estat Markus Howard, que ha registrat 37 punts. Rubio, per la seva banda, ha acumulat 6 punts en 14:37 de joc.

Els blaugrana han començat clarament de més a menys. El 0-5 inicial amb triple de Parker ha estat una declaració d’intencions, i els catalans han establert ràpidament un avantatge de 9 punts (4-13). Tanmateix, un parcial d’11-0 assolit entre el tram final del primer quart (23-19) i l’inicial del segon ha permès als bascos, dominadors del rebot ofensiu, avançar-se i agafar un coixí de set punts (26-19).

Els de Grimau, amb un Willy Hernangómez inspirat (12 punts i 5 rebots a la mitja part), han aconseguit empatar (40-40), però un parcial de 10-0 dels locals (50-40) ha tornat a desnivellar el marcador abans de tancar un segon període (50-42) en què els visitants han tingut un alt percentatge d’encert en els tirs de dos (88.9%).

L’equip culer ha millorat les prestacions a l’inici del tercer quart i s’ha arribat a col·locar a dos punts (60-58), però la història s’ha tornat a repetir, i un parcial de 9-1 ha tornat a donar corda als locals (69-59). El conjunt entrenat per Dusko Ivanovic ha continuat amb pas ferm i s’ha enfilat fins als 14 punts d’avantatge (82-68), el més ampli del partit. Arribats a la mitja hora de joc, la situació era delicada per als catalans (82-70).

El 92-83 a manca de cinc minuts pel final no convidada a l’optimisme, però la reacció dels barcelonins ha arribat a l’hora de la veritat amb un parcial de 0-7 (92-90). No obstant això, un triple de Howard quan faltava un minut ha fet embogir el Buesa Arena i ha aplanat el camí als vitorians (101-92), que s’han acabat imposant (103-96).

El Barça veu tallada una sèrie de tres triomfs consecutius d’ACB lluny del Palau Blaugrana, on suma un balanç força pobre (6-6). Els de Grimau mantenen la tercera plaça pel bàsquet average, però el Gran Canària els empata (16-8) i queden cinc victòries per sota el Madrid, líder.