Premier

Darwin Núñez, el fitxatge més car de la història del Liverpool

Darwin Núñez ja és història del Liverpool. El davanter uruguaià es converteix en el fitxatge més car de tots els temps del conjunt anglès, que pagarà 75 milions d’euros fixos i 25 més en variables al Benfica. El conjunt red encara no ho ha fet oficial, però sí el lisboeta, que ha publicat l’operació en el mercat de valors portuguès.

Núñez ha firmat un contracte que el lligarà al Liverpool fins al 2028, percebent un salari de 6 milions d’euros nets anuals. Aquesta operació, que segurament acabarà superant els 100 milions d’euros, batrà en números la de Virgil Van Dijk, fins ara la més alta de la història del club, que va pagar 85 milions al Southampton pel central holandès. Del total de l’operació de Darwin, 10 milions d’euros aniran directament a l’Almeria, equip que va vendre el davanter al Benfica per 24 milions fa dues temporades i que va afegir una clàusula que li permetrà ara cobrar una important quantitat extra que segur li anirà de meravella en el seu retorn a Primera.

El Liverpool signa un 9 de garanties i una de les grans apostes de futur del futbol mundial. Tot apunta que Sadio Mané sortirà de l’equip rumb cap a Munic, i el conjunt dirigit per Jürgen Klopp ja ha fet els deures lligant un substitut de nivell. Darwin Núñez va sortir fa quatre anys de Peñarol rumb a Almeria per uns 4 milions d’euros. Va marcar 16 gols en 32 partits a segona A i va volar cap a Portugal la temporada següent. Un primer any relativament complicat al Benfica, però de totes maneres va fer 14 gols. Aquesta temporada ha arribat l’explosió definitiva: 36 gols en 41 partits disputats entre totes les competicions, sis dels quals en la Champions League. Entre ells, els que va fer fa tres mesos en els quarts de final precisament contra el Liverpool. L’eliminatòria va acabar 6-4 pels anglesos, però Darwin va ser capaç de fer molt mal a la defensa red, anotant dos gols legals i dos més que li van ser anul·lats. Després del partit de tornada, Jürgen Klopp es va desfer en elogis cap a Darwin havent vist en directe el seu potencial: “És molt ràpid i tranquil a l’hora de definir. Si es manté en un bon estat de salut i sense lesions, té una gran carrera per davant”, afirmava el tècnic germànic.

Ara, amb 22 anys, internacional amb l’Uruguai i havent estat pretès per diversos grans d’Europa –Manchester United i Atlético de Madrid, entre d’altres–, fa un gran pas endavant en la seva trajectòria i tindrà l’oportunitat de demostrar que és el jugador que apunta a ser i si pot estar entre els atacants més determinants d’Europa durant la pròxima dècada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)