1a divisió

L’Osasuna es defensa d’un informe que conclou que no podrà jugar a Europa

L’Osasuna ha rebut al llarg del dia d’avui les conclusions de l’informe elaborat pels inspectors del comitè de control, ètica i disciplina de la UEFA en el qual s’especifica que no pot jugar el pròxim curs la Conference League. I el club navarrès ha iniciat ja els procediments per defensar-se fins a les últimes conseqüències si finalment no pot competir per Europa. De moment, ha emès un comunicat en el qual contra argumenta els arguments que els inspectors han fet servir per negar-li una participació que s’ha guanyat al camp.

Segons l’informe, l’Osasuna ha trencat l’article 4.1g en el qual es diu que per jugar competicions organitzades per la UEFA “no s’ha hagut d’estar involucrat en cap activitat destinada a organitzar o influir en el resultat d’un partit”. Els inspectors fan referència a una sentència de fa nou anys sobre una denúncia efectuada pels actuals gestors del club el 2015 –Osasuna es va presentar com acusació particular per demostrar que hi va haver un desviament de diners per part d’algunes persones que dirigien el club en aquells moments– en la compra de partits.

Els de Pamplona, que recorreran al comitè d’apel·lació, es mostren contrariats ja que la pròpia sentència diu que el club va ser víctima del desviament de diners a les esquenes del màxim òrgan de l’entitat, l’assemblea i els mecanismes de control del propi club.

Des de l’Osasuna es mostren incrèduls amb la decisió de la UEFA després que el mateix club hagi perseguit als anteriors dirigents per aclarir l’assumpte, a més de fer front a deutes generats en aquella època –el club va baixar a segona A i va estar a punt de desaparèixer–. I és que, els pamplonesos també es queixen de les constants filtracions i lectures interessades per segons quins mitjans per anar contra el dèbil, a més de la inoperància dels organismes que havien de vetllar per la neutralitat del procés –en un dard directe a la FEF.

El final del comunicat és contundent però clarificador de la postura del club: “Estem preparats pel pitjor, però mai deixarem de costat el lema que ens ha acompanyat en la reconstrucció del club durant els últims nou any: Osasuna mai es rendeix”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.