Mundial

Marroc-Colòmbia

En mans de Caicedo

Colòmbia confia en la seva jova estrella per arribar als vuitens de final

La davantera ha marcat en els dos partits disputats fins ara

En menys d’un any ha jugat tres mundials diferents: en categoria sub 17, sub 20 i absoluta

El 7 de juny del 1995 s’havia produït l’última derrota de la selecció alemanya en un partit de la fase de grups d’un mundial. Va ser a Suècia i contra les amfitriones (3-2). Des de llavors havia anat encadenant partits invicta i dos títols (2003 i 2007), a més d’un domini absolut en l’Eurocopa, guanyant-ne sis de seguides. Gairebé 28 anys, fins que va arribar Colòmbia. La selecció sud-americana va donar la sorpresa en la segona jornada de grups imposant-se per 1-2 i assaltant el primer lloc del grup. La tricolor té a les seves mans accedir als vuitens de final del mundial d’Austràlia i Nova Zelanda. A les seves o a les de Linda Caicedo, la gran estrella colombiana.

La davantera de 18 anys és una de les figures d’aquest torneig. Va marcar en el primer triomf contra la República de Corea i va firmar un autèntic golàs contra Alemanya. Una jugadora veloç, desequilibrant, amb talent i decisiva que va cridar l’atenció del Barça. Ella, però, va preferir portar el blanc del Real Madrid, on va arribar el febrer passat. Bona part de les possibilitats de Colòmbia passen per les seves botes. Ni l’ensurt que va donar en un entrenament ara fa una setmana, en què va notar un dolor al pit i es va tombar a terra, va frenar Caicedo, que es va carregar l’equip a l’esquena davant la bicampiona.

La davantera ha cremat etapes a tota velocitat. De fet, en menys d’un any ha arribat a disputar tres mundials en tres categories diferents. A l’agost, setmanes després d’haver-se proclamat subcampiona de la copa Amèrica i millor jugadora del torneig, va arribar als quarts de final de la copa del món sub 20, que va guanyar Espanya. A l’octubre, va ser la capitana de Colòmbia en el mundial sub 17 que la tricolor va perdre també contra la selecció espanyola. Linda Caicedo va guanyar la Pilota de Plata, ja que la daurada se la va endur la blaugrana Vicky López.

Ara, Caicedo lidera el combinat absolut, que té un peu i mig als vuitens de final. El 2020, quan tenia 15 anys i jugava al Deportivo Cali, molts qüestionaven el seu rendiment. El que no sabien és que li havien detectat un càncer d’ovaris i va continuar jugant mentre es feia el tractament. Un cop superat, va arribar el títol de la lliga colombiana amb el seu club i el seu moment de màxima esplendor, i es va convertir en la jugadora estel·lar del combinat nacional. Colòmbia no està sola: és una de les seleccions que més afició han mogut. I volen continuar gaudint de Caicedo i les seves companyes.

Dues places entre tres
Colòmbia, Alemanya i el Marroc es disputen les dues darreres places de vuitens. Mentre que Alemanya ho té tot de cara per sumar tres punts contra Corea del Sud i pressionar les colombianes –la diferència de gols per a les europees és millor (+5 a +3)–, la tricolor se la jugarà contra el Marroc, que encara no ha dit l’última paraula en aquest grup H. Colòmbia en té prou amb un punt per ser primera de grup, jugar contra Jamaica als vuitens i evitar una França destinada a jugar contra Alemanya.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)