Mundial

Brasil

“Marta s’acaba aquí”

Va lluitar durant molts anys per millorar les condicions de les futbolistes

És la màxima golejadora dels mundials, amb 17 dianes

“Fa 20 anys ningú em coneixia. Ara m’he convertit en referència per a moltes dones”

El mundial femení que s’està disputant aquest estiu a Austràlia i Nova Zelanda no ens deixa de sorprendre dia rere dia. I l’última sorpresa ha estat, segurament, el prematur adeu del Brasil, que s’ha acomiadat de la competició ja en la fase de grups. A més, aquest adeu de la seleção ha significat, també, l’adeu d’una autèntica referent del futbol femení com és Marta Vieira, que just després de l’eliminació va anunciar la seva retirada de la canarinha.

Marta Vieira da Silva (Brasil, 1896), que a l’inici no ho va tenir gens fàcil, a hores d’ara ja és una llegenda del futbol. Màxima golejadora dels mundials, millor jugadora FIFA en sis ocasions, subcampiona del mundial del 2007, plata en dos Jocs Olímpics, campiona de la copa Amèrica..., s’ha convertit en una referent del món del futbol i de l’esport en general.

De fet, just un dia abans d’anunciar la seva retirada del Brasil, Vieira ja va ser notícia pel discurs que va fer, emocionada, a la sala de premsa, i en el qual va manifestar que se sentia orgullosa del creixement del futbol femení. “Fa 20 anys ningú coneixia la Marta. Era el meu primer mundial. Ara m’he convertit en referència per a moltes dones, no només en el futbol”, va afirmar. La brasilera va comentar que quan va començar a jugar no tenia cap ídol del femení, i en canvi ara està orgullosa de sortir al carrer i que la gent les pari per parlar i els digui que les seves filles volen ser com elles. “Això no hauria passat si nosaltres ens haguéssim aturat davant dels primers obstacles”, assegura Vieira.

Després del partit contra Jamaica, i amb l’eliminació assegurada, va ser quan Vieira, amb llàgrimes als ulls, va anunciar la seva retirada de la selecció: “Marta s’acaba aquí, però elles continuen. Doneu suport al futbol femení al Brasil i a tot al món.” La brasilera, que va lluitar durant molts anys per millorar les condicions de les futbolistes, s’ha acomiadat del mundial i de la seleção convençuda que el futbol femení està creixent “i que això demostra que dona els seus fruits”. Vieira serà recordada per la seva lluita i el seu futbol, però també per les seves paraules, que han aconseguit emocionar a tothom.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)