Mundial

Espanya-Suïssa

Crnogorcevic, la clau suïssa

La blaugrana té un paper indispensable i indiscutible dins la seva selecció

En el partit de vuitens coincidirà amb nou culers

“Soc una jugadora habitual amb Suïssa; amb el Barça també, però no indiscutible”, diu

Ana Maria Crnogorcevic (Suïssa, 1990) és una de les setze blaugrana que s’han classificat per als vuitens de final d’aquest mundial. I, a més a més, no és una internacional qualsevol amb Suïssa, sinó que és una de les peces clau del conjunt. La davantera ha jugat com a titular tots els partits de la fase de grups d’aquesta competició i ha acumulat un total de 295 minuts. Amb aquests tres partits, ja n’ha jugat 150 amb la seva selecció i, tot i no haver sumat cap diana durant aquesta fase de grups, amb Suïssa n’ha anotat un total de 71. Inka Grings, la seleccionadora, sap que Crnogorcevic és una jugadora clau per al conjunt suís. Per això, només l’ha deixat descansar els últims cinc minuts del temps afegit de l’últim partit de la fase de grups, contra Nova Zelanda, un cop ja estaven classificades per als vuitens. I justament va ser en aquest partit que va rebre el reconeixement a la millor jugadora del matx.

Protagonisme i polivalència

Amb la selecció, Crnogorcevic, a banda de tenir un rol més protagonista que amb el Barça, està jugant d’interior, com a fals 9, mentre que durant la temporada amb el club culer l’hem vist normalment a l’extrem dret. És cert, però, que al Barça, per jugar a l’interior, la internacional suïssa té com a competidores Aitana i Alèxia; en canvi, a la selecció ella és la indiscutible. Això sí, tot i que a les ordres de Jonathan Giráldez no sigui la favorita per jugar d’interior, no ha deixat de tenir un rol dins l’equip. La polifacètica jugadora ha acumulat un total de 21 titularitats durant la temporada, i ha jugat un total de 38 partits. Habitualment com a extrem dret, però també l’hem vist jugant al lateral dret, i fins i tot al mig del camp, tant per la banda dreta com per l’esquerra. És cert que, amb la competència que té Crnogorcevic al Barça, no hi té un paper tan important com amb la seva selecció, però, en tot cas, el seu rol al club blaugrana tampoc és menor. La mateixa jugadora ho té clar: “Amb la selecció soc una jugadora habitual des de fa anys. També tinc un paper important amb el Barça, però no soc indiscutible.” La internacional, però, està contenta i satisfeta amb la campanya que ha fet a les ordres de Giráldez: “Tot i no ser indiscutible, he jugat molt aquesta temporada. Ha estat un dels meus millors anys pel que fa a gols, assistències, minuts jugats i títols.”

Retrobament

El partit d’avui contra la selecció espanyola serà especial per a la suïssa perquè competirà contra les seves companyes d’equip i amigues: Cata Coll, Irene Paredes, Laia Codina, Ona Batlle, Maria Pérez, Alèxia Putellas, Aitana, Mariona i Salma. “Estic contenta de veure-les, però m’hauria agradat que fos més endavant”, confessa la jugadora blaugrana. I tot i que sobre el paper les espanyoles siguin les favorites, les suïsses no els ho posaran gens fàcil. S’han classificat com a primeres de grup, sense cap derrota ni cap gol encaixat. La mateixa Crnogorcevic ho té clar: “Espanya és la preferida sobre el paper, però el Japó ha demostrat que es pot guanyar contra Espanya.” I saben com ho hauran de fer si volen continuar lluitant per la copa del món i per passar de vuitens, cosa que no han aconseguit mai: “No els podem donar cap espai, necessitem una obra mestra tàctica.” A l’altra banda, Jorge Vilda i la seva selecció saben perfectament com d’important és la jugadora blaugrana per a la selecció suïssa, i per això la tenen ben estudiada: “La coneixem, l’hem vist tota la temporada i sabem com aturar-la.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)