Més futbol

Luis Rubiales contra el món

El president de la FEF no dimiteix, diu que és víctima d’un “assassinat social” i dispara amb bala contra el que ell anomena “fals feminisme”

El CSD el denuncia davant el TAD i demana la suspensió

Luis Rubiales està en un atzucac. El seu futur està escrit. El govern espanyol l’ha denunciat davant el Tribunal Administratiu de l’Esport (TAD) per una infracció “molt greu” i s’exposa ara a la suspensió. El Consell Superior d’Esports (CSD) ha instat el TAD que li obri un expedient sancionador que derivi en la posterior suspensió immediata com a president de la RFEF. S’espera celeritat. Hi haurà reunió extraordinària la setmana vinent. El petó no consentit de Rubiales a Jenni Hermoso és ja una cosa d’estat. L’actual llei de l’esport, en l’article 62, confereix al CSD, a través de la seva comissió directiva, la potestat per “suspendre motivadament, de manera cautelar, la presidència o altres membres dels òrgans directius (de les federacions esportives espanyoles), quan s’activa contra aquestes persones un expedient sancionador com a conseqüència de presumptes infraccions qualificades com a molt greus”. Això ja va passar amb Ángel María Villar quan era president de la Federació Espanyola de Futbol, el 2017, i amb José Luis Escañuela quan era president de la Federació Espanyola de Tennis, el 2015.

“No vull enganyar ningú, el que no vol aquest govern són impugnacions que ens esguerrin el nostre objectiu, que és que hi hagi un Me Too del futbol espanyol. Hi ha coses que no volem que tornin a passar.” “Avui no era el dia d’atacar, sinó de disculpar-se”, explicava Víctor Francos, secretari general del CSD. I és que, en efecte, Luis Rubiales ha decidit morir matant. Tothom esperava ahir al matí la seva dimissió durant l’assemblea general extraordinària de la RFEF, però en lloc de fer un pas al costat, Rubiales va decidir aferrar-se a la cadira i passar a l’atac. Fins a cinc vegades va cridar: “No dimitiré!” En el seu discurs, amb les seves filles presents a la sala i també figures com Jorge Vilda i Luis de la Fuente, va deixar anar perles tan desafortunades com el seu atac al “fals feminisme”. “El fals feminisme no cerca la veritat, busca posar-se la medalla i pensar que estem avançant. No els importen les persones. És la gran xacra en aquest país.” “Polítics com Yolanda Díaz, Echenique o Montero s’han referit a aquesta acció com a violència sexual, sense consentiment, agredir... Aquestes persones estan intentant assassinar-me públicament i em defensaré com tot espanyol, als jutjats.” “Això és un assassinat social”, va afirmar.

Rubiales també assegura que el petó a Jenni Hermoso sí que va ser consentit i que entre tots dos hi ha una gran complicitat. Afirma que no hi va haver abús de poder ni tampoc desig carnal. “El desig que podia tenir fent aquest petó era el mateix desig que podria tenir fent un petó a la meva filla, aquí no hi havia domini.” “Va ser un acte consentit. Tinc una gran relació amb totes les jugadores i vam tenir moments molt afectuosos en aquesta concentració.”

La versió de Rubiales, però, es contradiu amb la versió de Jenni Hermoso. La jugadora ja va mostrar el seu enuig amb un dur comunicat emès pel sindicat Futpro a meitats de setmana i ahir va voler deixar clar que no existia consentiment. El comunicat d’ahir estava signat per més d’una vuitantena de jugadores, entre elles les 23 campiones del món. El futbol femení en bloc ha dit prou. També en el futbol masculí han trobat aliats, com Sergi Roberto o un Borja Iglesias que ja ha renunciat a la selecció. El discurs de Rubiales va acabar sent pura dinamita i les reaccions del món del futbol i l’esfera política no es van fer esperar. Comunicats de condemna també per part dels clubs de primera i segona divisió, com ara el Barça, el Girona, el Madrid i l’Espanyol. També del Pachuca, a Mèxic, l’actual club de Jenni Hermoso. I dimissions en bloc, entre altres, la de Rafael del Amo, president del Comité Nacional de Fútbol Femenino. El president de la FCF, Joan Soteras, també va renunciar a la vicepresidència de la RFEF. Desenes de persones van fer acte de presència també a les portes de la seu de la RFEF per mostrar el seu suport a Jenni Hermoso i demanar la dimissió immediata del president. Futur negre per a Rubiales.

S’ha acabat. És lamentable arribar a aquest punt per creure que les queixes de fa uns mesos eren reals
Patri Guijarro
jugadora del barça
El discurs de Luis Rubiales fa por però els aplaudiments encara en fan més. En quin món vivim?
Ana Peleteiro
MEDALLISTA OLÍMPICA TRIPLE SALT
El meu rebuig total a tots els membres d’estaments oficials i no oficials que emparen actes reprovables
Elena Fort
PORTAVEU DEL BARÇA
Lamento actes com aquest que no tenen cabuda en el món de l’esport ni en posicions de responsabilitat
Pau Gasol
MEMBRE DEL HALL OF FAME DE L’NBA
És abominable el fet i ho és el discurs prepotent i masclista d’avui. No val callar, ni protegir el masclisme
Pere Aragonès
PRESIDENT DE LA GENERALITAT
Les explicacions són creïbles, però això no treu que no ens han agradat gens les actuacions per part de Rubiales
Joan Soteras
PRESIDENT DE LA FCF
No vaig consentir el petó que em va clavar i, per descomptat, en cap cas vaig buscar alçar el president
Jenni Hermoso
JUGADORA DEL PACHUCA
No ha fet falta que passés gaire temps per veure que el que s’exigia fa uns mesos no era una simple rebequeria
Mapi León
jugadora del barça
He pres la decisió de no tornar a jugar amb la selecció fins que les coses canviïn i aquest tipus d’actes no quedin impunes
Borja Iglesias
JUGADOR DEL BETIS
Dies grisos per al ‘futfem’ espanyol. Són actes allunyats de la societat que volem. Canvis estructurals i mesures urgents ja
Jonatan Giráldez
ENTRENADOR DEL BARÇA
Guanyar un mundial era el millor moment de la vida per a les jugadores i s’ha vist enfosquit per la misogínia
Alex Morgan
JUGADORA DELS ESTATS UNITS
És inacceptable tot el que està passant i vergonyós. Tot el meu suport a Jenni i a tot l’esport femení
Àlex Abrines
JUGADOR DEL BARÇA DE BÀSQUET
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)