Més futbol

El primer cap a caure

Cas Rubiales. La Federació Espanyola de Futbol aposta per Montse Tomé, segona de Vilda, per agafar les regnes de la selecció femenina. L’asturiana és la primera dona a ocupar el càrrec

Si fa un parell de dies els jugadors de la selecció espanyola es van pronunciar, tot i que dues setmanes més tard dels fets, sobre el petó il·lícit de Luis Rubiales a Jenni Hermoso, ahir, després de dies amb la mosca darrere de l’orella, va ser el torn perquè la federació espanyola mogués fitxa i fes rodar el primer cap com a resposta a l’escàndol que ha fet la volta al món del qual l’organisme és tristament protagonista.

A primera hora de la tarda, la Federació Espanyola de Futbol va anunciar que feia fora Jorge Vilda com a seleccionador de l’equip femení. L’entrenador s’havia reunit prèviament amb Pedro Rocha, president interí de l’entitat durant la suspensió de Luis Rubiales per part de la FIFA, a la ciutat esportiva de Las Rozas i allà li va comunicar la seva destitució. L’organisme va publicar un escrit en què es mostrava agraït amb el madrileny per haver “estat clau pel notable creixement del futbol femení i per haver deixat la selecció espanyola com a campiona del món i segona en el rànquing FIFA”.

Vilda ocupava el càrrec des del 2015 i el seu únic títol aconseguit al capdavant de la selecció espanyola absoluta ha estat el recent mundial de futbol coronat a la ciutat australiana de Sydney el dia 20 d’agost. Durant aquest cicle, Vilda ha vist el seu nom involucrat en alguns escàndols, com quan l’estiu de l’any passat 15 jugadores van renunciar a més convocatòries fins que no es produïssin canvis importants en els plantejaments tàctics i la gestió del grup.

L’altre gran escàndol i del qual no ha pogut ja sortir viu és el relacionat amb l’actitud de Luis Rubiales durant la final del mundial. Vilda i Rubiales han tingut sempre una estreta relació i, a pesar que el seleccionador va emetre un comunicat fa uns dies condemnant el comportament de l’expresident, bé que va aplaudir el seu discurs en la famosa assemblea extraordinària, en què, a més, Rubiales li va prometre públicament apujar-li el sou. Després d’aquest dia negre per al futbol espanyol, part dels integrants de l’equip tècnic de Vilda van presentar la seva dimissió.

Relleu femení

Per evitar especulacions, la federació espanyola va tardar ben poc a donar a conèixer la persona que, a partir d’ara, assumirà el control del conjunt femení espanyol: Montse Tomé. L’exjugadora blaugrana va ser una de les persones que van renunciar al seu lloc de treball davant la no renúncia de Rubiales i ara es converteix en la primera dona a ocupar aquest càrrec.

L’asturiana, que feia cinc anys que era la segona de Vilda, farà el seu debut aquest mateix mes en els partits contra Suècia, el dia 22, i contra Suïssa, el dia 26, a la ciutat de Còrdova, enfrontaments corresponents a les dues primeres jornades de la Nations League, el seu primer gran repte en solitari. Justament per haver estat un lustre exercint de tècnica auxiliar, Tomé coneix bé totes les integrants del vestidor espanyol i, a priori, el seu designament hauria d’assenyalar un pas endavant en la lluita d’unes millors condicions laborals.

Carta de disculpa

En paral·lel a aquesta notícia, l’organisme ha emès un comunicat firmat per Pedro Rocha en què demana perdó a les campiones del món, a les institucions de futbol i als aficionats per “la conducta inapropiada de Luis Rubiales” durant la final del mundial femení perquè “no respon als valors de la societat espanyola” i reconeix que els successos “han causat un dany enorme a l’esport espanyol”.

PRIMER GEST

L’expulsió de Vilda és l’acció més fefaent de condemna de l’escàndol

NOU REPTE

Montse Tomé debutarà a finals de mes contra Suïssa i Suècia en la Nations League

POLÈMICA

Vilda ja va ser protagonista l’any passat de l’enuig de 15 internacionals

PERDÓ A L’AFICIÓ

La FEF demana disculpes per la “conducta inapropiada” de Luis Rubiales
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)