1a divisió FEF

El ’pitxitxi’ Clau Mendes salva un punt pel Cornellà (1-1)

Un golàs de falta en temps de descompte del davanter guineà ha permès als verds sumar un empat a casa davant el penúltim classificat

El Cornellà ha aconseguit salvar un punt davant el Terol (1-1) gràcies a un golàs de Clau Mendes, pitxitxi del grup 1 de 1a FEF, en temps de descompte. Els del Llobregat han tornat a competir com a locals a la Ciutat Esportiva Dani Jarque, no a Palamós, i han estat capaços de sumar un punt ’in extremis’ davant el penúltim classificat.

No ha passat pràcticament res durant la primera mitja hora de partit. Intensitat, disputes i poca continuïtat en uns minuts marcats per les imprecisions amb pilota. Cap dels conjunts volia arriscar en excés, però el Cornellà no aconseguia ni tan sols prendre el domini de la pilota i establir-se a camp contrari. I com passa molt sovint en aquesta categoria, la pilota aturada ha aparegut per desencallar el xoc. El Terol ha servit un córner que després de diversos contactes dins l’àrea, amb un error de càlcul del porter Yari inclòs, ha acabat convertint-se en el 0 a 1, obra de Sergio Buenacasa.

La resposta dels de Gonzalo Riutort ha estat immediata, i Clau Mendes ha tingut la més clara pels locals, però ha rematat desviat des del punt de penal. Encara abans del descans han pogut trobar el segon els aragonesos. Una errada grollera dels locals ha deixat mà a mà Aparicio amb Yari, però la definició no ha estat bona i s’ha perdut per sobre del travesser.

Poc ha tingut a veure l’inici del segon temps. El Cornellà ha sortit amb la idea de fer un pas endavant i ha estat a prop de l’empat, sempre amb un perillós i actiu Clau Mendes com a protagonista. Però Taliby s’ha fet enorme sota pals per aturar qualsevol situació. Amb el pas dels minuts el Terol ha millorat i s’ha començat a atrevir amb pilota, acumulant possessions més llargues que han fet mal als verds.

Ben poc perill han pogut generar els catalans al tram final. Però, una jornada més, ha aparegut Clau Mendes per ser decisiu. Ho havia intentat repetidament, i ha estat al minut 90 quan ha trobat premi. El guineà ha llençat una fuetada impressionant a l’escaire en una falta a la frontal de l’àrea per igualar el xoc i salvar un punt pel Cornellà davant un Terol que encara no havia guanyat cap partit, i continua sense fer-ho. Clau Mendes és pitxitxi en solitari del grup i els barcelonins sumen un punt més per encadenar la quarta jornada sense perdre.