Més futbol

La FIFA inhabilita tres anys Rubiales

Cas Rubiales. En un comunicat, l’expresident de la Federació Espanyola de Futbol assegura que arribarà “fins a l’última instància perquè es faci justícia”

Luis Rubiales ja té el veredicte de la FIFA. La comissió disciplinària del màxim organisme del futbol internacional, que estudia el cas des del 28 d’agost, ha decidit inhabilitar-lo durant tres anys per exercir qualsevol activitat relacionada amb el futbol, tant en l’àmbit nacional com internacional, en considerar que ha infringit l’article 13 del codi disciplinari de l’organisme pel seu petó forçat a Jenni Hermoso durant la final del mundial femení. Les posteriors pressions que va rebre la jugadora per part de la Federació Espanyola de Futbol a través de comunicats i treballadors també han influït en aquesta dura sanció. Rubiales hauria vulnerat dos punts del citat article, el de “violar les normes de conducta cívica” i el “d’adoptar una conducta que desprestigia el futbol i la FIFA”. El de Motril té 10 dies per sol·licitar la decisió fonamentada. Es pot recórrer contra aquesta decisió davant la Comissió d’Apel·lació de la FIFA.

L’expresident de la Federació Espanyola de Futbol ja havia estat suspès de manera provisional durant un període inicial de 90 dies amb la intenció d’esperar que es prengués una decisió en ferm. L’endemà d’aquesta suspensió, es va negar a dimitir durant l’assemblea de l’organisme federatiu, en què va reiterar que el petó va ser consentit. Això va provocar que les jugadores de la selecció espanyola renunciessin en bloc a jugar en la selecció “si continuaven els actuals dirigents”. El 6 de setembre, Jenni Hermoso va denunciar Rubiales davant la fiscalia de l’Audiencia Nacional i es va querellar contra l’expresident. Quatre dies després, el mateix Rubiales va dimitir del seu càrrec amb un comunicat.

Resposta contundent

La resposta de Luis Rubiales a la inhabilitació imposada per la FIFA no va tardar a arribar. Tres hores després de fer-se oficial, el de Motril va publicar un comunicat a través del seu compte de Twitter en què va carregar amb duresa contra la FIFA i va criticar les seves formes, no només durant el procés, sinó també a l’hora de comunicar-li la sanció. “No he tingut temps a assabentar-me’n pel meu propi correu, sinó pels mitjans de comunicació”, va escriure. A més, es va mostrar molt contundent i va assegurar que arribarà “fins a l’última instància perquè es faci justícia i resplendeixi la veritat”: “Per molts esforços d’alguns polítics, mitjans i institucions, cada vegada és més clara la desproporció i injustícia comesa. La gent, molt majoritàriament, ho té clar.” Luis Rubiales també creu que la FIFA sempre ha pres les decisions “sense fonaments” i “sense explicar-ne el motiu”, i sent perjudicada la seva presumpció d’innocència. “Només puc assegurar que en tot moment he mantingut una versió dels fets i que la veritat del que ha passat és la mateixa que mantindré fins que finalitzi el procediment”, va assegurar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)