Nàstic

El Nàstic no es rendeix

Victòria i a 8 punts. Els grana van reaccionar al gol de penal de Braulio (52') i amb dues dianes de Morán i una altra d'Álex Ortiz en una falta van obtenir un triomf per a l'esperança al camp del Cartagena

NÀSTIC3

CARTAGENA1

El Nàstic encara no ha llançat la tovallola. Tot i que la salvació serà molt complicada, ahir va demostrar al camp del Cartagena que continuarà lluitant fins al final. Els de D'Alessandro, que haurien quedat sentenciats del tot si no haguessin guanyat, van obtenir la victòria i ho van fer sobreposant-se a les adversitats, quan només de començar la segona part van encaixar un gol de penal. Morán, per partida doble, i Álex Ortiz, amb la primera diana d'estratègia del curs, van capgirar el resultat i van permetre als grana retallar un punt respecte a la zona de permanència, que marca l'Osca a 8 punts, i retrobar-se amb el triomf després de set jornades sense guanyar.

La igualtat es va deixar veure des de bon principi. El major domini del Nàstic no es va traduir en ocasions i l'únic perill que va crear el Cartagena, si és que se'n pot dir així, va ser degut a alguna badada de la defensa grana. Les interrupcions i les imprecisions van ser constants, amb molt de respecte mutu, i fins gairebé la primera mitja hora de joc no es va veure la primera ocasió clara, amb un xut creuat de Marc Fernández a l'interior de l'àrea que va sortir vorejant el pal. Tot i l'oportunitat per als locals, el Nàstic semblava que tenia el partit on volia, amb Juan Millán molt actiu en atac, i va avisar amb un xut de Dani Abalo a les mans del porter. Els dos mateixos jugadors van tornar a ser protagonistes just abans del descans, quan el juvenil va cedir la pilota al gallec, que va tornar a topar amb Juanma, en la millor ocasió dels primers 45 minuts.

La segona part va començar amb un ensurt gros per als grana, que van veure com anul·laven un gol a Collantes per unes mans dubtoses. Jaime Latre, però, tampoc no va dubtar tot seguit a assenyalar un penal comès per Rubén sobre Braulio. El mateix davanter del Cartagena no va fallar des dels onze metres i va aconseguir l'1-0. Efímer, perquè només de servir de centre, Morán, des de mitja distància i veient Juanma avançat, va enviar una canonada col·locada a la seva esquerra i va fer el seu tercer gol del curs, vital per fer tornar l'esperança al conjunt grana. Tot i el gol, el Cartagena estava més motivat i sobretot a pilota aturada va continuar assetjant l'àrea grana. De fet, en un servei des de la cantonada Collantes hauria pogut situar un altre cop el seu equip en avantatge, però entre el pal i Rubén van mantenir l'empat. El partit, a poc a poc, es va començar a trencar i qui en va treure més profit va ser el Nàstic i Morán, que, gràcies a una acció individual de Dani Abalo, va tornar a batre Juanma amb sang freda per culminar un contraatac i la remuntada. Encara quedava molt per al final però el Nàstic, al contrari d'altres partits, va saber patir. I no només això, sinó que fins i tot va trencar el malefici de la pilota aturada quan, a cinc minuts del final, Álex Ortiz va sentenciar el triomf, rematant de cap una falta lateral centrada per Tuni, i va fer inútil així qualsevol reacció dels locals, que no van parar d'intentar-ho.

DEBUT DE JUAN MILLÁN I LESIÓ DE SERGIO JUSTE

La gran notícia del partit, a banda del triomf i tot i que esperada, va ser el debut del juvenil Juan Millán amb el primer equip del Nàstic. El davanter, de només 17 anys, va jugar els 90 minuts i va protagonitzar una gran actuació, mostrant-se molt participatiu sobretot en els primers minuts i apareixent en moltes de les jugades de perill. Fran Carbia i Joel Coch, jugadors de la Pobla de Mafumet convocats per D'Alessandro, no van tenir ocasió de debutar. La nota negativa va ser la lesió de Sergio Juste, que es va haver de retirar poc abans d'arribar a la mitja hora de partit per uns problemes als isquiotibials de la cama dreta.
CARTAGENA: Juanma, Txiki, Josemi, Abraham Paz, Kijera, Julien De Sousa (Mariano, 45'), Dimas (Raimondi, 59'), Marc Fernández (Ander Lafuente, 45'), Álvaro Antón, Collantes i Braulio. NÀSTIC: Rubén, Sergio Juste (Álex Ortiz, 26'), Xisco Campos, Mairata, Mingo, Rodri, Seoane, Dani Abalo (Álvaro Rey, 72'), Morán, Galindo (Tuni, 58') i Juan Millán. GOLS: 1-0 (52') Braulio, de penal. 1-1 (53') Morán. 1-2 (63') Morán. 1-3 (85') Álex Ortiz. ÀRBITRE: Jaime Latre. T.G.: Als locals A. Paz, Txiki, Braulio, Kijera, Collantes, Ander Lafuente i Josemi, i als visitants Rubén, Juan Millán, Tuni i Mingo. PÚBLIC: Uns 7.000 espectadors al Cartagonova.
Hem estat superiors, un altre cop, i per fi hem guanyat; l'1-1 ens ha donat ales
Fernando Morán
MIGCAMPISTA DEL NÀSTIC
Estic satisfet amb la impressió general; hem fet un pas per vèncer la mediocritat i m'he emocionat
Jorge d'Alessandro
ENTRENADOR DEL NÀSTIC
Amb la victòria de l'Osca, perdre hauria estat la sentència definitiva i aquest és un triomf per a l'esperança ja que queden 13 partits