Nàstic

El Nàstic es reinicia

Junta d'accionistes. La SAE reduirà un 90% el capital social i se centra a trobar 1,5 milions d'euros, necessaris per evitar un hipotètic descens a 3a

El consell d'administració del Nàstic va proposar, en la junta extraordinària d'accionistes d'ahir, reduir el capital social de la SAE en un 90% –quedaria en 350.000 euros– i tirar endavant l'ampliació de capital d'1,5 milions d'euros –s'havia de tancar ahir, però està aturada per culpa de la mala situació de l'equip–, que hauria d'estar coberta abans del 30 de juny per evitar un hipotètic descens administratiu, que seria a tercera divisió si l'equip no es mantingués a segona A. De totes maneres, i malgrat que, en paraules del director general, Lluís Fàbregas, “és una possibilitat real que no es pot negar”, el conseller Josep Maria Andreu va garantir, en un 99%, que aquesta situació no es produirà. En qualsevol cas, Andreu va deixar clar que “no hi ha diners a la caixa ni per pagar nòmines” i espera que els accionistes, en una junta que es convocarà a final de temporada, aprovin la proposta del consell de recapitalitzar la societat. Amb la reducció del capital social –les accions passaran de valdre 100 euros a costar-ne 10 per aproximar-les al seu valor real tenint en compte la crítica situació econòmica de la societat– es busca aconseguir nous inversors amb menys riscos. Una de les novetats proposades és mantenir el preu de l'abonament de la temporada que ve, sigui en la categoria que sigui, i dedicar una part (100 euros) a l'ampliació de capital. Així, tots els abonats seran també accionistes.

Andreu va recordar que hi ha un acord amb un grup inversor català proper al món del futbol que cobriria bona part de l'ampliació (un milió d'euros), supeditat però a què l'equip es mantingui a segona A. Una altra circumstància que frena els inversors és la inspecció d'hisenda de què està sent objecte ara el Nàstic i que farà que el consell demani responsabilitats a tots els que aquests últims anys han dirigit la SAE. Andreu va recordar que el forat de 5 milions d'euros que arrossega la societat està finançat a llarg termini.

Respectem la dimissió del president, però no estem d'acord ni amb el fons ni amb les formes
Josep Maria Andreu
CONSELLER DEL NÀSTIC
La situació esportiva és molt difícil, però el triomf a Cartagena és una llum d'esperança per lluitar pel miracle
Aquest consell començarà un nou projecte des de zero amb el qual el Nàstic serà de tots. Entre tots ho hem de tirar endavant

Vallverdú, president simbòlic

A la SAE del Nàstic li queda pendent l'ampliació del nombre de consellers –només n'hi ha quatre i ahir no se'n va oferir cap de nou– i, a més, la figura del president que l'ha de dirigir els propers anys continua sense concretar-se, però ahir es va nomenar Antoni Vallverdú com a relleu del dimissionari Fernández fins a la propera junta, al juny, ja que la llei de l'esport obliga a tenir un president. Vallverdú, que va ser president del Nàstic a segona B, tindrà una funció institucional, i es va deixar clar que els altres consellers tindran les mateixes responsabilitats i que el director general, Lluís Fàbregas, tindrà més poder executiu.

Possible patrocini dels qatarians

El consell del Nàstic manté contactes amb un grup inversor qatarià que té negocis al port de Tarragona, i Josep Maria Andreu va deixar clar ahir que les negociacions no són perquè aquest grup entri en l'accionariat, sinó perquè sigui un dels patrocinadors importants del Nàstic. El director general, Lluís Fàbregas, va dir que les xifres econòmiques de què parlen són prou importants per comparar-les amb les d'un accionista principal. Per comprar accions, el Nàstic parla, sobretot, amb empresaris locals.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)