Nàstic

Res no és impossible

El madrileny es torna a posar l'equip a l'esquena, amb dos gols i una assistència, i capitaneja el Nàstic en el triomf al camp de l'Hèrcules, el segon seguit

Els grana s'aferren a la vida i es queden a 6 punts de la zona de salvació

NÀSTIC3


HÈRCULES1


Fernando Morán no vol baixar a segona divisió B. El madrileny ja va liderar la victòria de la setmana passada a Cartagena i ahir, al camp d'un dels equips de la zona alta, l'Hèrcules, va tornar a marcar dos gols –el primer i el tercer–i, a més, va provocar i servir la falta del segon, obra de Rodri, i va capitanejar la victòria d'un Nàstic que es resisteix a donar-se per vençut. Quan semblava que el camí feia baixada cap a segona B, els grana han reaccionat amb dues victòries consecutives a camp contrari, la d'ahir d'especial mèrit tractant-se, el rival, d'un dels equips amb la plantilla més contrastada de la categoria. A més, els altres partits del dia van ajudar, ja que l'empat de l'Osca permet als grana retallar dos punts respecte a la zona de permanència –ara la té a 6– i el que van signar el Cartagena i el Girona, per fer que cap d'aquests dos equips no es distanciï.

En la primera mitja hora de partit, era l'Hèrcules el que portava la iniciativa. Es movia a prop de l'àrea del Nàstic, que havia d'estar molt concentrat en defensa per desfer les accions ofensives dels alacantins. Als tarragonins els costava tenir la possessió de la pilota –el propòsit que s'havia marcat Jorge d'Alessandro–, però quan la robaven creaven més perill que el rival. En dues accions aïllades, Fernando Morán (2') i Galindo (29') van posar a prova Falcón, que es va haver de lluir, sobretot en la rematada de cap del bolivià. El sancionat D'Alessandro, que ahir va seguir el partit des d'una cabina de premsa, va ordenar, via telefònica, un canvi tàctic en el minut 35: veia que tenir un davanter estàtic com Juan Millán era perdre un jugador i va preferir situar dos puntes més mòbils i hàbils. Per això va substituir el juvenil per Tuni, que va formar parella de davanters amb Morán. Poc després, Longás va penjar la pilota a l'àrea i Galindo la va deixar de cap per a Morán, que va fer un control i va rebre l'escomesa d'Abel Aguilar. L'àrbitre va xiular penal i Morán nova fallar el llançament (38'). L'objectiu del Nàstic era llavors refredar el partit per arribar al descans amb avantatge, però el rival estava tocat i li va concedir la pilota una estona. Fruit d'això, Morán va provocar una falta –un córner curt– que ell mateix va servir al cap de Rodri, que va fer el 0-2 quan ja transcorria el segon minut afegit.

Juan Carlos Mandiá va fer un doble canvi ofensiu en el descans per buscar la remuntada. Amb Urko Vera i Gilvan, l'Hèrcules va guanyar en presència ofensiva i capacitat de rematada, tal com no va trigar a demostrar. Primer en una rematada de cap d'Urko Vera i, poc després, en un contraatac que el Nàstic no hauria d'haver concedit, amb passada de Carlos Calvo a l'espai per a Gilvan, que va superar Rubén amb un xut creuat (50'). El gol, les ocasions clares que poc després van tenir els visitants –un cop de cap al pal d'Urko Vera (60') i una rematada a boca de canó de Gilvan al cos de Galindo (61')– i la impressió que el Nàstic estava atemorit feien pensar que els alacantins completarien la remuntada. Els grana, però, es van anar traient de sobre el domini de l'Hèrcules, molt irregular en els seus atacs i poc solvent si ha de portar la iniciativa. El Nàstic, gràcies a una bona feina de contenció al mig del camp, a l'atenció dels centrals i a l'ofici i la qualitat de Tuni i Morán per aguantar la pilota i mantenir-la al camp del rival, va aconseguir imposar un ritme lent i travat que ennuegava l'Hèrcules, incapaç de fer el futbol directe que li agrada. Només algun xut llunyà controlat per Rubén va inquietar els grana, que van sentenciar el partit en una contra en què Longás va deixar Morán sol davant Falcón. El madrileny va superar el porter de l'Hèrcules per arrodonir una gran actuació personal i una victòria per somiar.

HÈRCULES: Falcón, Arbilla, Samuel (Adrián Sardinero, 77'), Mora, Peña, Rivas, Abel Aguilar, Tiago Gomes (Gilvan, 45'), Tote, Carlos Calvo i Felipe Sanchón (Urko Vera, 45'). NÀSTIC: Rubén, Xisco Campos, Álex Ortiz, Mairata, Mingo, Rodri (Arzu, 61'), Seoane, Longás, Galindo (Raúl Fuster, 74'), Morán i Juan Millán (Tuni, 35'). GOLS: 0-1 (38') Morán, de penal. 0-2 (45'+2) Rodri. 1-2 (50') Gilvan. 1-3 (92') Morán. ÀRBITRE: González González. T.G.: als locals Mora, Abel Aguilar, Samuel, Carlos Calvo, Tote, Urko Vera i Peña i als visitants Rodri, Álvaro Rey (a la banqueta) i Longás. PÚBLIC: 7.900 espectadors al Rico Pérez d'Alacant.
Hem de continuar remant. I a mi m'estan sortint bé les coses, però cal lluitar encara més
Fernando Morán
MITJA PUNTA DEL NÀSTIC
En la segona part ens ha agafat por, el món ens queia a sobre, però de mica en mica ens n'hem refet
Jorge d'Alessandro
ENTRENADOR DEL NÀSTIC
Ha estat la gesta que necessitàvem per creure-hi. Hem competit d'igual a igual amb un gran equip, i hem tingut una mica de sort
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)